Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Cyklista Bernal dostal povolenie na tréning vonku

Na snímke kolumbijský cyklista Egan Bernal z tímu Ineos v žltom drese vedúceho pretekára v priebežnom poradí prichádza na štart 20. etapy pretekov Tour de France z Albertville do Val Thorens (59 km) v sobotu 27. júla 2019. Foto: TASR/AP

Kolumbijská vláda cez víkend poľavila z opatrení proti šíreniu nákazy, verejnosť má k dispozícii hodinu denne na individuálne cvičenie vonku.

Bogota 27. apríla (TASR) - Kolumbijský cyklista Egan Bernal smie trénovať vonku aj počas pandémie koronavírusu. Od starostu svojho domovského mesta Zipaquira dostal špeciálne povolenie na tréning v skorých ranných hodinách medzi 5.00 a 8.00. Okrem úradujúceho víťaza Tour de France majú takúto možnosť ďalší štyria profesionálni jazdci.

Kolumbijská vláda cez víkend poľavila z opatrení proti šíreniu nákazy, verejnosť má k dispozícii hodinu denne na individuálne cvičenie vonku. Ostatní tamojší profesionálni cyklisti vrátane Naira Quintanu žijú v iných častiach krajiny a musia sa riadiť celospoločenskými pravidlami, pokiaľ tiež nedostanú výnimku ako Bernal a jeho kolegovia v Zipaquire. Informoval o tom portál cyclingnews.com.