Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Dánsky štart Tour de France bude až v roku 2022

Na archívnej snímke z 25. júla 2019 sedí divák vedľa bannera s nápisom „Ďakujem vám Tour de France“ počas 18. etapy cyklistických pretekov Tour de France vo francúzskom Valloiire. Najprestížnejšie cyklistické podujatie Tour de France sa v roku 2020 neuskutoční v pôvodne plánovanom termíne od 27. júna do 19. júla. Informovali o tom organizátori pretekov, ktorí zareagovali na rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona predĺžiť celoštátnu karanténu pre pandémiu koronavírusu do 13. mája. Foto: TASR/AP

Francúzsky denník Le Telegramme oznámil, že budúci ročník Tour de France by mohol odštartovať v Bretónsku.

Kodaň 3. augusta (TASR) - Dánsko bude hostiť úvodné etapy slávnych cyklistických pretekov Tour de France až v roku 2022, o rok neskôr ako sa pôvodne plánovalo.

Dáni usporiadajú prvé tri etapy 1., 2. a 3. júla 2022. "Som šťastný, že sme dokázali zabezpečiť štart v Dánsku v roku 2022," vyhlásil starosta Kodane Frank Jensen.

Hlavné mesto krajiny malo podľa pôvodného plánu privítať úvodnú časovku na 13 km na budúci rok 2. júla. Po preložení tokijskej olympiády na leto 2021 však Medzinárodná cyklistická únia (UCI) informovala, že budúcoročná edícia Tour odštartuje o týždeň skôr. Tento termín však nevyhovoval dánskym organizátorom, keďže Kodaň bude v tom čase hostiť zápasy preložených ME vo futbale.

Francúzsky denník Le Telegramme oznámil, že budúci ročník Tour de France by mohol odštartovať v Bretónsku. Informovala o tom agentúra dpa.