Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Jakobsena prebrali v nemocnici z kómy

Dvadsaťtriročný Jakobsen narazil a preletel cez bariéru pár metrov pred cieľom po súboji so svojím krajanom Dylanom Groenewegenom, ktorého za jeho nebezpečnú jazdu z pretekov diskvalifikovali a hrozia mu aj ďalšie sankcie. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný člen tímu Deceuninck-Quickstep utrpel ťažké zranenia v stredajšej úvodnej etape pretekov Okolo Poľska.

Varšava 7. augusta (TASR) – Holandského cyklistu Fabia Jakobsena v piatok prebrali z kómy. Podľa informácií od poľských lekárov v nemocnici v Sosnowci je jeho zdravotný stav dobrý.

"Pacient je pri vedomí. Reaguje na príkazy a dýcha bez pomoci. Jeho krvný tlak je v norme, mozgové funkcie nie sú poškodené. Keď prežil taký ťažký pád, som si istý, že sa vráti k športu. Teraz ho čaká rehabilitácia. Ak bude prebiehať úspešne, o dva týždne by sme ho mohli prepustiť z nemocnice do domáceho liečenia. Sme veľmi šťastní z toho, ako sa to vyvíja," uviedol zástupca riaditeľa nemocnice v Sosnowci Pawel Gruenpeter.

Jakobsen, dvadsaťtriročný člen tímu Deceuninck-Quickstep, utrpel ťažké zranenia v stredajšej úvodnej etape pretekov Okolo Poľska po tom, ako ho v záverečnom špurte vytlačil do bariér krajan Dylan Groenewegen z tímu Jumbo-Visma. Holanďana previezli do nemocnice a vo štvrtok sa podrobil operácii lebky a tvárovej oblasti Informovala o tom agentúra AFP..