Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Kittel nepovažuje konanie Tour de France za dobrý nápad

Nemecký cyklista Marcel Kittel sa raduje z víťazstva pred druhým Petrom Saganom (vpravo) v druhej etape 53. ročníka cyklistických pretekov Tirreno – Adriatico, ktorá viedla z Camaiore do Follonicy, 8. marca 2018. Foto: TASR/AP

Víťaz štrnástich etáp odmietol, že sa chce zo štartu na Tour de France vyvliecť.

Berlín 21. apríla (TASR) - Nemecký cyklista Marcel Kittel nesúhlasí s konaním Tour de France v roku 2020. Je presvedčený, že aj keby sa podujatie uskutočnilo bez divákov, zdravotné riziko je veľmi veľké.

Najprestížnejšie cyklistické preteky posunuli na nový termín 29. augusta - 20. septembra. "Nemyslím si, a trvám na tom, že Tour 'duchov' dáva nejaký zmysel. Koronavírus tu stále bude, ľudia budú chorľavieť a umierať. Aj keď sa urobia opatrenia, konanie Tour vyžaduje prítomnosť veľkého množstva ľudí a všetci budú putovať krajinou," povedal šprintérsky špecialista a tradičný súper Petra Sagana v boji o zelený dres v rozhovore pre Omnisport.

Víťaz štrnástich etáp odmietol, že sa chce zo štartu na Tour de France vyvliecť. "Prial by som si tam byť. Iba si myslím, že je nelogické a bezdôvodné zorganizovať preteky za takýchto podmienok," dodal 31-ročný Nemec. Informovala agentúra SID.