Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lídrom Qucik-Stepu na Okolo Slovenska bude Viviani

Taliansky cyklista Elia Viviani, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Preteky v kategórii UCI WorldTour 2.1. odštartujú 18. septembra v Bardejove, celkovo jazdci absolvujú štyri etapy a úvodnú časovku, ceľ bude v Senici.

Bratislava 19. júla (TASR) - Tím Deceuninck-Quick Step sa na septembrových cyklistických pretekoch Okolo Slovenska opäť predstaví v hviezdnej zostave. Síce bude chýbať vlaňajší víťaz Julian Alaphilippe, no nahradí ho nemenej známy Elia Viviani.

Profil 63. ročníka Okolo Slovenska má rovinatejší profil v porovnaní s minulým rokom a predstavitelia Quick-Stepu na to reagovali svojou nomináciou. Okrem Talianskeho šprintéra Vivianiho, ktorý má dosiaľ na konte 74 profesionálnych víťazstiev vrátane jedného na prebiehajúcej Tour de France, príde na Slovensko aj Yves Lampaert, víťaz vlaňajšieho prológu v Poprade Bob Jungels, Fabio Sabatini a Michael Morkov. V úlohe domestikov budú Iljo Keisse a Rémi Cavagna. "Na podobný vláčik sa Viviani môže spoliehať aj teraz na Tour de France," priblížil športový riaditeľ Okolo Slovenska Ľudovít Lučanič v tlačovej správe.

S nomináciou tímu bol spokojný aj jeden zo sponzorov tímu Ján Miškovský: "Zjavne sa prispôsobili charakteru pretekov a postavia veľmi silné mená. Viviani a jeho partia bojuje v špurtoch na Tour de France. Lampaert a Jungels sú skvelými klasikármi. Ja verím, že opäť vyhráme čo najviac etáp a aj celý ročník."

Preteky v kategórii UCI WorldTour 2.1. odštartujú 18. septembra v Bardejove, celkovo jazdci absolvujú štyri etapy a úvodnú časovku, ceľ bude v Senici. Účasť prisľúbilo päť zoskupení UCI WorldTour, chýbať nebude Bora-hansgrohe, CCC Team, Groupama-FDJ, SAE Team Emirates.