Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Lopez dostal zelenú na návrat, Astana zrušila suspendáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyšetrovanie 28-ročného Kolumbijčana v súvislosti s obchodom s drogami a praním špinavých peňazí sa po výsluchu v Madride skončilo bezvýsledne, na konci je aj jeho suspendácia.

Madrid 1. augusta (TASR) - Kazašský cyklistický tím Astana povolil v pondelok súťažný návrat svojmu jazdcovi Miguelovi Angelovi Lopezovi. Vyšetrovanie 28-ročného Kolumbijčana v súvislosti s obchodom s drogami a praním špinavých peňazí sa po výsluchu v Madride skončilo bezvýsledne, na konci je aj jeho suspendácia.

Lopez sa vďaka tomu môže predstaviť aj na španielskej Vuelte. "Po vypočúvaní Miguela Angela Lopeza španielskou políciou ho tím Astana suspendoval do vyjasnenia situácie. Podľa informácií, ktoré sme dostali, nedospeli španielske úrady ani Medzinárodná cyklistická únia (UCI) k záveru, že by bolo potrebné pokračovať vo vyšetrovaní. Astana preto nemá dôvod predlžovať suspendáciu a oberať jazdca o jeho práva vyplývajúce z kontraktu. Miguel Angel Lopez sa predbežne vracia do tímu Astana a bude plniť predtým dohodnutý plán pretekov," citoval zo stanoviska tímu portál velonews.com.