Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Majster sveta Alaphilippe vynechá Valónsky šíp

Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe v žltom drese pre celkového lídra si napráva ochranné rúško pred štartom 4. etapy cyklistických pretekov Tour de France na trati dlhej 160,5 km so štartom v Sisterone a cieľom v meste Orcieres-Merlette 1. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Alaphilippe ešte nikdy nevyhral Liege - Bastogne - Liege.

Brusel 28. septembra (TASR) - Čerstvý majster sveta v pretekoch s hromadným štartom Julian Alaphilippe sa nezúčastní na pretekoch La Fleche Wallonne (Valónsky šíp). Debut v dúhovom drese svetového šampióna absolvuje na najstaršom monumente Liege - Bastogne - Liege.

Belgický tím Deceuninck-QuickStep pôvodne nominoval Alaphilippea na Valónsky šíp, ktorý je na programe v stredu, no dvadsaťosemročný Francúz si po zisku titulu majstra sveta v Imole potrebuje oddýchnuť. Liege - Bastogne - Liege odštartuje o štyri dni neskôr v nedeľu 4. októbra.

"Už som tímu oznámil, že v stredu nepôjdem La Fleche Wallonne. Radšej sa sústredím na Liege - Bastogne - Liege a na všetko, čo príde po tom," citoval ho portál cyclingnews.com.

Alaphilippe ešte nikdy nevyhral Liege - Bastogne - Liege, najlepšie bol druhý v roku 2015, no v predchádzajúcich dvoch ročníkoch triumfoval na Valónskom šípe, čo malo taktiež vplyv na jeho rozhodnutie.

V nominácii na stredajšie preteky ho nahradí Belgičan Tim Declercq, okrem neho sú v tíme aj Andrea Bagioli (Tal.), Rémi Cavagna (Fr.), Dries Devenyns (Belg.), Ian Garrison (USA), Bob Jungels (Lux.) a Mauri Vansevenant (Belg.).