Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Medzi izolovanými účastníkmi SAE Tour sa údajne šíri koronavírus

Cyklistika Foto: TASR/AP

Šéf zoskupenia Thiery Vittu povedal, že v nej zostanú minimálne do 14. marca.

Abú Zabí 4. marca (TASR) - Podľa talianskeho periodika Gazzetta dello Sport diagnostikovali nový koronavírus štyrom cyklistom, ktorý sa zúčastnili na SAE Tour. Všetci sú v karanténe v Abú Zabí. Celkovo sa údajne nakazilo dvanásť ľudí. Ich identitu nezverejnili, no agentúra SID uviedla, že ide o dvoch Rusov, Taliana a Kolumbijčana. Ten by podľa špekulácií mohol byť Fernando Gaviria.

V utorok organizátori pretekov priznali ďalších šesť prípadov medzi izolovanými účastníkmi. V karanténe sa nachádza aj tím Cofidis, šéf zoskupenia Thiery Vittu povedal, že v nej zostanú minimálne do 14. marca.

V utorok sa posťažoval na podmienky, v akých ich držia: "Jedlo nám nechávajú po zazvonení von pri dverách izby. Keď na chodbe stretneme niekoho z hotela, uteká hneď preč. Zaobchádzajú s nami ako s obeťami moru, naše izby už päť dní nikto neupratoval. Iba na konci chodby nechali pri výťahu vozík s niektorými vecami, obliečkami, mydlom, ručníkmi, aby sme sa sami obslúžili," citovala agentúra DPA Thierryho Vittua, prezidenta tímu Cofidis.