Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Francúzska ministerka športu pripustila zrušenie Tour de France

Na archívnej snímke z 25. júla 2019 sedí divák vedľa bannera s nápisom „Ďakujem vám Tour de France“ počas 18. etapy cyklistických pretekov Tour de France vo francúzskom Valloiire. Najprestížnejšie cyklistické podujatie Tour de France sa v roku 2020 neuskutoční v pôvodne plánovanom termíne od 27. júna do 19. júla. Informovali o tom organizátori pretekov, ktorí zareagovali na rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona predĺžiť celoštátnu karanténu pre pandémiu koronavírusu do 13. mája. Foto: TASR/AP

Maracineanuová povedala, že nie je isté, že športy budú mať v pri uvoľňovaní opatrení prednosť.

Paríž 23. apríla (TASR) - Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová uviedla, že obnovenie športových podujatí v krajine nepatrí medzi priority vlády. Vo Francúzsku sa do 11. mája nemôžu pre pandémiu koronavírusu konať žiadne športové podujatia a čoraz viac sa špekuluje o tom, či sa obnoví tamojšia najvyššia futbalová súťaž. Okrem toho Maracineanuová naznačila, že by sa tento rok nemuseli uskutočniť ani slávne cyklistické preteky Tour de France.

Maracineanuová povedala, že nie je isté, že športy budú mať v pri uvoľňovaní opatrení prednosť. V krajine už stanovili nový termín Tour de France od 29. augusta do 20. septembra. V deň konania záverečnej etapy odštartuje aj tenisový turnaj Roland Garros. Maracineanuová v rozhovore pre televíziu Eurosport v stredu večer uviedla, že sezóna vo futbalovej lige by sa mohla dohrať až v septembri, prípadne sa môže úplne zrušiť. Do konca Ligue 1 zostáva odohrať 10 duelov. Maracineanuová tiež povedala, že ak by sa musela zrušiť Tour de France, nebol by to koniec sveta.