Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Martin sa rozlúčil s kariérou zlatom v časovke miešaných družstiev

Na snímke sprava nemecký cyklista Tony Martin a jeho tímový kolega Max Walscheid v časovke miešaných družstiev na MS v cestnej cyklistike z Knokke-Heist do Brúg vo flámskej časti Belgicka 22. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Martin bol dlhé roky špecialista na jazdu proti chronometru, vo svojej zbierke má štyri tituly majstra sveta v individuálnej časovke a olympijské striebro.

Bruggy 22. septembra (TASR) – Nemecký cyklista Tony Martin sa rozlúčil s profesionálnou kariérou ziskom zlata v časovke miešaných družstiev. V stredajších pretekoch z Knokke-Heist do Brúg vo flámskej časti Belgicka triumfoval spoločne s Maxom Walscheidom, Nikiasom Arndtom, Lisou Brennauerovou, Lisou Kleinovou a Mieke Krogerovou v čase 50:49 min. Striebro si na 44,5 km dlhej trati vybojovali Holanďania, bronz patrí Talianom.

Striebro si na 44,5 km dlhej trati vybojovali Holanďania, ktorí za víťazmi zaostali o 12,8 s, bronz patrí Talianom (+37,7).

Martin bol dlhé roky špecialista na jazdu proti chronometru, vo svojej zbierke má štyri tituly majstra sveta v individuálnej časovke a olympijské striebro.

„Posledné zlato v kariére určite poriadne oslávim a vo štvrtok sa vrátim domov. Na najbližšie mesiace nemám žiadne konkrétne plány. Chcem si dopriať dovolenku a stráviť čas v kruhu rodiny, Potom uvidíme. Lepší odchod z vrcholovej cyklistiky som si ani nemohol želať, lúčim sa v dúhovom drese pre majstra sveta," citoval slová Martina portál cyclingnews.com.

Výsledky časovky miešaných družstiev:

1. Nemecko (Lisa Brennauerová, Lisa Kleinová, Mieke Krogerová, Nikias Arndt, Tony Martin, Max Walscheid) 50:49,1 min
2. Holandsko (Annemiek van Vleutenová, Ellen van Dijková, Riejanne Markusová, Koen Bouwman, Bauke Mollema, Jos van Emden) +12,8 s
3. Taliansko (Marta Cavalliová, Elena Cecchiniová, Elisa Longo Borghiniová, Edoardo Affini, Filippo Ganna, Matteo Sobrero) +37,7