Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Odložená jarná klasika Paríž - Roubaix by sa mohla ísť 16.mája

Slovenský cyklista Peter Sagan v cieli 117. ročníka Paríž - Roubaix v nedeľu 14. apríla 2019. Sagan neobhájil triumf na treťom monumente sezóny. V nedeľňajších pretekoch obsadil 5. miesto. Víťazom sa stal Belgičan Philippe Gilbert z tímu Quick Step. Na druhom mieste sa umiestnil Nils Politt (Kaťuša-Alpecin), tretí bol ďalší jazdec z Quick-Stepu Yves Lampaert. Foto: TASR/AP

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) ešte musí schváliť aj nové termíny dvoch Grand Tour - Giro d'Italia a španielskej Vuelty.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Odložená cyklistická klasika Paríž - Roubaix by sa mohla ísť 16. augusta a preteky Miláno - San Remo o týždeň skôr 9. augusta. Informoval o tom portál velonews.com. Obe tradičné podujatia sa mali konať na jar, zrušili ich pre pandémiu koronavírusu. Teraz by sa mohli do kalendára zmestiť ešte pred Tour de France.

Zdroj informoval aj o možných termínoch pretekov Okolo Flámska (11. októbra), Liége-Bastogne-Liége (18. októbra) a Okolo Lombardie (31. októbra). "S 11. októbrom nemám problém, ale existuje mnoho ďalších ľudí, ktorí musia potvrdiť tento dátum. V každom prípade musíme vziať do úvahy, že v novom cyklistickom kalendári bude nabitý harmonogram," uviedol Tomas Van Den Spiegel, riaditeľ pretekov Okolo Flámska.

V stredu oznámili organizátori z Amaury Sport Organisation (ASO), že prestížne cyklistické preteky Tour de France odštartujú v novom termíne od 29. augusta a vyvrcholia 20. septembra. Hneď potom sú na programe MS. Pôvodne sa mala Tour uskutočniť od 27. júna do 19. júla. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) ešte musí schváliť aj nové termíny dvoch Grand Tour - Giro d'Italia a španielskej Vuelty.