Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cyklistika: Organizátori odložili už všetky monumenty, aj De Ronde

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo Francúzsku evidujú k utorku 18.00 SEČ 6633 prípadov ochorenia COVID-19, ktorému v krajine podľahlo 148 ľudí.

Mníchov 18. marca (TASR) - Organizátori v utorok odložili slávne cyklistické klasiky Paríž - Roubaix, Fleche Wallonne a Liege - Bastogne - Liege, ako aj monument Okolo Flámska. Dôvod sú hrozba nového koronavírusu a opatrenia, ktoré spravili vlády vo Francúzsku a Belgicku.

Predstavitelia Amaury Sport Organisation (ASO) momentálne hľadajú spolu s Medzinárodnou cyklistickou úniou (UCI) náhradné termíny. Monumenty Paríž - Roubaix a Liege - Bastogne - Liege sa mali konať 12., respektíve 26. apríla. "Valónsky šíp" bol naplánovaný na 22. apríla. Už 104. ročník "De Ronde" sa mal ísť 5. apríla.

Ide o ďalšie prestížne podujatia kalendára WorldTour, ktoré sa stali "obeťami" pandémie. Už predtým odložili monument Miláno - San Remo, preteky Strade Bianche, Tirreno - Adriatico a viacero belgických klasík. V pôvodnom májovom termíne sa neuskutoční ani prvá Grand Tour sezóny Giro d'Italia. ASO ešte stále nerozhodlo o osude Tour de France, ktorá by mala odštartovať 27. júna v Nice.

Vo Francúzsku evidujú k utorku 18.00 SEČ 6633 prípadov ochorenia COVID-19, ktorému v krajine podľahlo 148 ľudí. V Belgicku je 1243 nakazených a desať mŕtvych. Celosvetovo je v 163 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 194-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7890 osôb.