Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Paríž - Nice zasiahli kvôli koronavírusu divácke obmedzenia

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan (v popredí vľavo) a holandský cyklista Mike Teunissen (vpravo) v súboji o prvé miesto v cieli 1. etapy 106. ročníka Tour de France z Bruselu do Bruselu 6. júla 2019. Peter Sagan skončil na 2. mieste. Foto: TASR/AP

Na Paríž - Nice štartujú aj slovenskí reprezentanti Peter a Juraj Saganovci (BORA-hansgrohe).

Paríž 9. marca (TASR) - Cyklistické preteky Paríž - Nice budú pokračovať so zmenenými podmienkami. V oblasti pódia, štartu a cieľa budú v dĺžke 100, resp. 300 m zóny s obmedzeným prístupom verejnosti. Organizátori vyzvali fanúšikov, aby nové pravidlo dodržiavali aj keď je v rozpore s tradičným bezprostredným kontaktom jazdcov a divákov v cyklistike, informovala agentúra SID.

Na Paríž - Nice štartujú aj slovenskí reprezentanti Peter a Juraj Saganovci (BORA-hansgrohe). Francúzska vláda v nedeľu večer zakázala v celej krajine kvôli šíreniu koronavírusu podujatia s viac ako 1000 účastníkmi. Výnimku tvoria iba podujatia, ktoré sú "spoločensky dôležité". Francúzsko spolu s Talianskom a Nemeckom je najviac zasiahnutou krajinou Európskej únie.

Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete vzrástol už na vyše 110.000. Počet obetí koronavírusu nového typu, ktorý sa rozšíril už vo viac než stovke krajín, sa celosvetovo zvýšil na takmer 3900.