Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Polícia vyšetruje vinníčku hromadného pádu na Tour de France

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Štyridsaťšesť kilometrov pred cieľom v Landerneau sa jazdcom postavila do cesty diváčka s kartónovým transparentom. Tony Martin sa jej nedokázal vyhnúť a spustil hromadný pád.

Lipsko 27. júna (TASR) - Francúzska polícia v nedeľu oznámila, že odštartovala vyšetrovanie ženy, ktorá zapríčinila hromadný pád počas úvodnej etapy cyklistických pretekov Tour de France.

Štyridsaťšesť kilometrov pred cieľom v Landerneau sa jazdcom postavila do cesty diváčka s kartónovým transparentom. Tony Martin sa jej nedokázal vyhnúť a spustil hromadný pád. Na zemi skončilo mnoho favoritov, medzi nimi Primož Roglič, Tadej Pogačar a víťaz etapy Julian Alaphilippe, spadol aj Peter Sagan. Jashovi Sütterlinovi nedovolili zranenia na podujatí pokračovať.

Ženu budú vyšetrovať za úmyselné ohrozenie verejnej bezpečnosti. Z miesta nehody sa jej však podarilo utiecť a zatiaľ ju nenašli.

Organizátori oznámili hneď po etape, že ženu budú žalovať. "Je to preto, aby menšina, ktorá robí takéto veci, nepokazila celú šou," citovala agentúra AFP slová zastupujúceho riaditeľa prestížneho podujatia Pierra-Yvesa Thouaulta.