Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Prudhomme odmietol Tour bez divákov, odklad príde najskôr v máji

Riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme máva zástavou, britský cyklista Christopher Froome v žltom tričku vedúceho pretekára (vpravo) a Slovák Peter Sagan v zelenom tričku lídta bodovacej súťaže (druhý sprava) počas štartu záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015. Foto: TASR/AP

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v stredu pozastavila sezónu predbežne do 1. júna. Na stole sú tri možné scenáre pre nový začiatok: 1. júla, 15. júla, alebo 1. augusta.

Paríž 2. apríla (TASR) - Cyklistické preteky Tour de France sa nebudú tento rok konať bez divákov. Vyhlásil to ich riaditeľ Christian Prudhomme, ktorý odmietol myšlienku predloženú francúzskou ministerkou športu Roxanou Maracineanuovou.

Šéf organizátorov zároveň informoval, že sa stále snaží zachovať dátum pôvodného štartu, ktorý je naplánovaný na 27. júna v Nice. O prípadnom odložení pretekov sa bude rozhodovať 15. mája. "V názve Tour de France je najdôležitejšie slovo Francúzsko. Zdravotná situácia v krajine je to jediné, na čom záleží. Chcem, aby sa Tour de France v lete konala. Ak sa tak nestane, znamená to, že krajina je v katastrofálnej situácii," uviedol Prudhomme v rozhovore pre Sports-Auvergne.fr.

Snahu odjazdiť tento rok Tour podporujú aj zástupcovia tímov. "Tour de France je najdôležitejšou udalosťou roka pre nás i pre našich sponzorov. Ak sa uskutoční, môžeme sa na všetko pozerať optimisticky," povedal Ralph Denk, riaditeľ tímu Bora-hansgrohe, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Peter Sagan.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v stredu pozastavila sezónu predbežne do 1. júna. Na stole sú tri možné scenáre pre nový začiatok: 1. júla, 15. júla, alebo 1. augusta. Informovala agentúra DPA.