Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Médiá reagujú na Vingegaarda: Infikoval Dánsko žltou horúčkou

Na snímke uprostred celkový víťaz 109. ročníka pretekov Tour de France Dán Jonas Vingegaard z tímu Jumbo-Visma, vľavo druhý Slovinec Tadej Pogačar a vpravo tretí Brit Geraint Thomas oslavujú na pódiu v Paríži v nedeľu 24. júla 2022. Foto: TASR/AP

Asi nikdy sme nevideli Tour, ktorá bola taká zábavná a nepredvídateľná. Ďakujeme za Tour, Jonas, uviedol dánsky Berlingske.

Paríž 25. júla (TASR) - Ohlasy svetových médií na 109. ročník cyklistických pretekov Tour de France a premiérové víťazstvo Dána Jonasa Vingegaarda v drese Jumbo-Visma:


Politiken (Dán.): "Ak to nie je najväčší športový úspech Dánska, tak je to veľmi blízko. Jonas Vingegaard je po triunmfe na Tour de France rovný s futbalovými majstrami Európy z roku 1992 a s Caroline Wozniackou, doteraz jedinou Dánkou, ktorá vyhrala tenisový Grand Slam a bola na čele rebríčka WTA. Vingegaard po štvrťstoročí zopakoval úspech Bjarneho Riisa, ktorý je napriek tomu, že sa neskôr priznal k dopingu, stále prvý dánsky víťaz Tour."

Ekstra Bladet (Dán.): "Tour de France 2022 nie je len žltá. Svojím spôsobom je aj červená a biela. V sobotu cestovali do Paríža tisícky Dánov, aby na vlastné oči videli Jonasa Vingegaarda a oslavovali len druhého dánskeho víťaza Tour. To sme ako národ nezažili 26 rokov."

B.T. (Dán.): "Bola to najkrajšia Tour všetkých čias. Dánski chlapci dokázali to, čo nikto nepovažoval za možné. Na suverénny triumf Jonasa Vingegaarda a dokopy štyri dánske etapové víťazstvá sa nikdy nezabudne.: Zažili sme jeden z najväčších výkonov v športovej histórii Dánska. Najväčších v miléniu! Vingegaard infikoval celé Dánsko žltou horúčkou a zmietol dopingový tieň 90. rokov."

Berlingske (Dán.): "Tour de France 2022 bola Tour odvážnych, inovatívnych a nepredvídateľných. Asi nikdy sme nevideli Tour, ktorá bola taká zábavná a nepredvídateľná. Ďakujeme za Tour, Jonas."

The Guardian (V.Brit.): "Jonas Vingegaard získal slávu Tour de France a zničil auru neporaziteľnosti Tadeja Pogačara."

The Sun (V.Brit.): "Jonas Vingegaard vyhral Tour de France - len päť rokov po tom, ako pracoval v rybej továrni. Dvadsaťpäťročný Dán chodil ráno do fabriky a poobede trénovať na bicykel. Teraz vyhral Tour a svoje meno zapísal do histórie cyklistiky."

Marca (Šp.): "Dán zo skromných pomerov, ktorý skončil vlani druhý, získal svoj triumf po skvelej práci Jumo-Visma."

Mundo Deportivo (Šp.): "Vingegaard ukázal svoje ambície, keď sa obliekol do žltého po 11. etape s cieľom na Col du Granon."

Le Figaro (Fr.): "Dánsko pretkalo červenou a bielou niťou Tour de France."

Kurier (Rak.): "Všetci za jedného: Vingegaard vyhral vďaka tímovému duchu."