Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cyklistická únia oznámila sprísnené bezpečnostné opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzinárodná cyklistická únia vytvorila 14 hlavných bezpečnostných bodov.

Aigle 11. decembra (TASR) – Medzinárodná cyklistická únia (UCI) predstavila vo štvrtok nový súbor bezpečnostných opatrení, ktoré vstúpia do platnosti už pre rok 2021. Je to reakcia na viacero nebezpečných pádov jazdcov v tejto sezóne, napr. Holanďana Fabia Jakobsena (Deceuninck-QuickStep) na Okolo Poľska, či Belgičana Remca Evenepoela (Deceuninck-QuickStep) na Okolo Lombardska.

UCI vytvorila 14 hlavných bezpečnostných bodov. Medzi nimi je napríklad dôkladnejšia a prísnejšia inšpekcia bariér v cieľových rovinkách, zavedenie funkcie bezpečnostného manažéra v UCI a tiež povinnosť pre organizátorov zabezpečiť a vyškoliť v tejto funkcii osoby pre jednotlivé akcie.

Z ďalších opatrení ide napr. o povinnosť viesť si databázy miest nebezpečných predchádzajúcich incidentov na tratiach, sprísnenie povinností pre organizátorov, rozhodcov, motorkárov TV štábov aj sprievodnej kolóny.

„Opatrenia, ktoré sme dnes oznámili na implementovanie od roku 2021, sú dôležitým krokom na posilnenie bezpečnosti jazdcov v pretekoch na ceste. Tá zostáva hlavnou prioritou UCI už niekoľko rokov," citoval portál cyclingnews.com z oficiálneho komuniké prezidenta UCI Davida Lappartienta.