Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cyklistická únia zverejní upravený kalendár pretekov 5. mája

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem nových termínov chce strešný orgán stanoviť podmienky účasti na pretekoch, napríklad aj počet športovcov na štarte podujatia.

Aigle 29. apríla (TASR) – Medzinárodná cyklistická únia odložila zverejnenie upraveného kalendára zvyšku sezóny na 5. mája. Pôvodne ho plánovala oficiálne predstaviť do konca apríla.

"Musíme ešte zohľadniť opatrenia na obmedzenie hromadných športových podujatí, ktoré iba nedávno prijali niektoré európske krajiny," vysvetlili v stredu omeškanie predstavitelia UCI.

Okrem nových termínov chce strešný orgán stanoviť podmienky účasti na pretekoch, napríklad aj počet športovcov na štarte podujatia. Zriadi sa i pracovná skupina, ktorá vypracuje podrobné opatrenia na zabezpečenie zdravia a bezpečnosti účastníkov.

Zatiaľ oficiálne potvrdili iba nový termín Tour de France (29. augusta až 20. septembra) a MS vo Švajčiarsku (20. až 27. septembra), hoci nad Tour je po novom nariadení francúzskej vlády opäť otáznik. Momentálne je sezóna prerušená do 1. augusta, pripomenula agentúra SID.