Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Vuelta 2020 zavíta aj do Holandska, Portugalska a Francúzska

Atmosféra 11. etapy cyklistických pretekov La Vuelta a Espaňa, 4. septembra 2019. Foto: TASR/AP

Okrem troch etáp v Holandsku čaká pelotón aj výstup na vrch Tourmalet, ktorý je známejší z pretekov Tour de France.

Madrid 18. decembra (TASR) - Organizátori cyklistických pretekov Okolo Španielska v utorok zverejnili trasu v roku 2020. Vuelta odštartuje v Holandsku a okrem Španielska pretekári zavítajú aj do Francúzska a Portugalska.

Úvodná etapa 75. ročníka je na programe 14. augusta v Utrechte a bude ňou tímová časovka. Záverečná 21. etapa sa uskutoční 6. septembra a vyvrcholí tradične v Madride. Trasa bude merať celkovo 3245 km. V itinerári je aj jedna individuálna časovka a až jedenásť etáp v kopcovitom teréne v nižšej nadmorskej výške.

Okrem troch etáp v Holandsku čaká pelotón aj výstup na vrch Tourmalet, ktorý je známejší z pretekov Tour de France. Do Portugalska zavíta Vuelta prvýkrát od roku 1997. Uskutočnia sa tam dve etapy, vrátane jedinej s dĺžkou viac ako 200 km.

Naopak, južnému Španielsku, kde na prelome augusta a septembra hrozia extrémne horúčavy, sa Vuelta v roku 2020 vyhne. "Vuelta zostáva verná svojej tradícii hľadania inovatívnych etáp a odhodlania byť medzinárodným podujatím," povedal generálny riaditeľ pretekov Javier Guillen. Titul bude obhajovať Slovinec Primož Roglič. Informovala agentúra AFP.