Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cyklistka Balsamová získala titul, Medveďová preteky nedokončila

Talianska cyklistka Elisa Balsamová (uprostred) sa teší na pódiu po triumfe v pretekoch elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v belgickom meste Leuven v sobotu 25. septembra 2021. Strieborná skončila Holanďanka Marianne Vosová (vľavo). Tretia bola Poľka Katarzyna Niewiadomá. Foto: TASR/AP

Obhajkyňa titulu Anna van der Breggenová z Holandska o zlato nebojovala a obsadila 89. miesto.

Leuven 25. septembra (TASR) - Talianska cyklistka Elisa Balsamová triumfovala v sobotných pretekoch žien s hromadným štartom na MS v Belgicku a ukončila tak štvorročnú dominanciu holandských pretekárok.

Dvadsaťtriročná cyklistka zvládla 157,7 km dlhú klasikársku trať zo štartom v Antverpách a cieľom v Leuvene za 3:52:27 hodiny a dosiahla najväčší úspech kariéry. V záverečnom šprinte zdolala trojnásobnú majsterku sveta Marianne Vosovú z Holandska (2006, 2012, 2013). Tretia skončila Katarzyna Niewiadomá z Poľska. Balsamová si oblečie dúhový dres ako prvá Talianka od roku 2011, keď zvíťazila Giorgia Bronziniová.

Jediná Slovenka na štarte Tereza Medveďová preteky nedokončila. Obhajkyňa titulu Anna van der Breggenová z Holandska o zlato nebojovala a obsadila 89. miesto. Čerstvá majsterka Európy Ellen Van Dijková skončila na 18. mieste s mankom osem sekúnd.

cestná cyklistika - MS0


preteky žien (Antverpy - Leuven, 157,7 km):

1. Elisa Balsamová (Tal.) 3:52:27 h,
2. Marianna Vosová (Hol.) rovnaký čas,
3. Katarzyna Niewiadomová (Poľ.) +1 s,
4. Blanka Vasová (Maď.),
5. Arlenis Sierrová (Kuba),
6. Alison Jacksonová (Kan.),
7. Demi Volleringová (Hol.),
8. Cecilie Uttrup Ludwigová (Dán.),
9. Lisa Brennauerová (Nem.),
10. Coryn Riverová (USA) všetky rovnaký čas