Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

DAC je jediný stopercentný tím, Kalmár po poltucte: Nepoľavíme

Na snímke fanúšikovia DAC Dunajská Streda, archívne foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Dunajská Streda 16. augusta (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sú po úvodných troch kolách Fortuna ligy 2020/2021 jediným tímom, ktorý stále nestratil ani bod. Po drvivom triumfe 6:0 nad Nitrou vedú tabuľku s plným počtom 9 bodov a impozantným skóre 14:1.

"To je to, čo chceme. Chceme vyhrať všetky domáce zápasy. Takisto sme chceli vyhrať aj prvé zápasy sezóny. Preto sme tvrdo pracovali na tréningoch," hodnotil výborný vstup do sezóny tréner Dunajskej Stredy Bernd Storck. "Vidíme na hráčoch, že postupne preberajú naše myšlienky. Od zápasu k zápasu je to lepšie a lepšie. Povedal som im aj v šatni, že musíme niečo vrátiť fanúšikom. Musíme sa im odvďačiť za fantastickú atmosféru. Škoda, zatiaľ to vyzerá tak, že v septembri tu nemôžu byť. Sme na dobrej ceste, ale to je zatiaľ všetko. Máme ešte množstvo náročných zápasov pred nami. Najbližšie pohár, potom Trnava a následne ideme na Island hrať Európsku ligu."

Jeho náprotivok na nitrianskej lavičke Gergely Geri sa aj napriek vysokej prehre tešil zo zisku troch bodov z úvodných troch kôl, počas ktorých si hráči spod Zobora zmerali sily s najsilnejšími mužstvami ligy. "Pred sezónou sme si nestanovili bodový cieľ. Ťažko odhadnúť silu mužstva, stále pribúdajú noví. Keby nám niekto povedal, že budeme mať po troch zápasoch dva body, boli by sme spokojní. Máme však tri, ale máme aj dve vysoké prehry. V minulom ročníku v takomto čase sme nemali ani bod. Harmonogram je nahustený, nemali sme možnosť na kvalitný tréning, ale verím, že to príde. Je to náročná, dlhá cesta," poznamenal Geri.

Hrdinom zápasu bol dlhý čas brankár Nitry Dávid Šipoš, ktorý si držal čisté konto až do konca prvého polčasu. Napokon napriek výbornému výkonu inkasoval poltucet: "Nakoniec nič z toho. Prehrali sme 0:6, a to nie je dobrá vizitka žiadneho brankára. Chceli sme si udržať čisté konto do polčasu. Žiaľ, dostali sme jeden gól do prázdnej brány, druhý z penalty. Povedali sme si, že stále s tým zápasom môžeme niečo robiť. V Žiline sme dokázali dať dva góly. Verili sme, že to dokážeme, ale dopadlo to, ako to dopadlo."

Obrana Nitry mala plné ruky práce, DAC si neustále vypracovával jednu šancu za druhou. "Chceli sme nadviazať na výkon zo Žiliny, ale, žiaľ, nepodarilo sa. Keby sme ten polčas ešte vydržali bez gólu, druhý polčas mohol byť iný. Tlak bol enormný, preto padli ešte v prvom polčase góly. Zajtra je nový deň. Treba to analyzovať, musíme sa z toho otriasť. Keď vieme zahrať proti Žiline, musíme aj proti iným," zhodnotil výkon svojho tímu stopér Kristián Kolčák.

Na druhej strane mohol byť usmiaty Martin Bednár, ktorý ako striedajúci hráč si pripísal prvý gól v drese DAC. "Sú to super pocity. Som rád, že som ho dal doma, na domácom štadióne. Je to neskutočné, keď fanúšikovia kričia vaše meno. Tréner ma do zápasu poslal s tým, že si ho mám užívať. Mal som voľnú ruku, mohol som sa pohybovať, kde som chcel. Väčšinou hrávam vzadu, ale pri góle som sa snažil nabehnúť na loptu, ísť do šestnástky. Nakoniec som skóroval," tešil sa 21-ročný stredopoliar, ktorému strelený gól dodá sebavedomie do ďalších duelov: "Tento gól mi pomôže. Stále sa snažím na sebe 'makať' a prebojovať sa do základnej zostavy. Sú tu kvalitní hráči, posilnili sme sa, máme výborný káder. Aj keď som na lavičke, podporujem spoluhráčov, ktorí hrajú."

Kapitán DAC Zsolt Kalmár bol s výkonom tímu spokojný, Dunajská Streda na domácom ihrisku už druhýkrát v sezóne nastrieľala súperovi šestku. V úvodnom kole nadelila poltucet Seredi. "Gratulujem mužstvu, čo sme si naplánovali, to sme aj vykonali. Opäť sme dali šesť gólov, na našom štadióne to ide dobre, vypracovali sme veľa príležitostí. Napriek tomu nepoľavíme, o týždeň hráme derby proti Trnave a chceme opäť zvíťaziť," vyhlásil.