Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

DAC s novým trénerom víťazne, Senici chýba šťastie na góly

Futbalista DAC-u Eric Javier Grajales Davis (vpravo) a hráč FK Senica Filip Oršula v zápase 15. kola Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica v Dunajskej Strede v sobotu 20. novembra 2021. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Podľa trénera Senice Pavla Šustra boli hráči dobre pripravení na zápas s Dunajskou Stredou.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Po reprezentačnej prestávke sa futbalisti Dunajskej Stredy vrátili do ligového kolotoča víťazstvom 1:0 nad Senicou, ktorá utrpela štvrtú prehru v sérii. Nový tréner DAC-u Joao Janeiro urobil v základnej zostave viacero zmien, s viacerými oporami nemohol z rôznych dôvodov počítať.

Priestor dostali aj hráči, ktorí v uplynulom období hrávali menej. "Prvý deň som povedal hráčom, že skôr či neskôr dostane každý šancu. Vo futbale platí, že sa nikdy nemôžete uspokojiť, byť v komfortnej zóne. Chýbali viacerí, mali sme veľa reprezentantov. Kombinácia viacerých vecí ma presvedčila, aby som urobil tento krok. Do Vianoc máme ešte štyri zápasy, hráči majú priestor, aby sa ukázali. Je to na nich, oni rozhodnú svojimi výkonmi o tom, kto bude hrať," povedal Janeiro.
Futbalista DAC-u András Schäfer (vpravo) a hráč FK Senica Milan Jurdík v zápase 15. kola Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica v Dunajskej Strede v sobotu 20. novembra 2021.
Foto: TASR - Edmund Örzsik

Tréner sa vyjadril aj ku konkrétnym futbalistom: "Veselovský je hráč DAC-u, preto hral v základe. Je dobrý, má svoju kvalitu. Strávili sme spolu týždeň a má pred sebou veci, ktoré musí zlepšiť. Striedanie v polčase bolo kvôli taktickej zmene. Lamkel Zé nehral, lebo mal ranu na nohe, berie antibiotiká a preto nemohol nastúpiť."

Podľa trénera Senice Pavla Šustra boli hráči dobre pripravení na zápas s Dunajskou Stredou: "Chlapci boli odvážni, ťažko im niečo vytknúť. Z mužstva bolo cítiť, že si to chce so súperom rozdať. Spomínalo sa, že sme špecifické mužstvo, chceme nejako hrať. Každé mužstvo, ktoré chce byť úspešné, má nejaký systém a identitu. Hráči majú kvalitu. Ja im nebránim, aby hrali, aby išli na loptu, ale vyžadujem od nich, aby v defenzíve pracovali všetci tak, ako majú."
Brankár Senice Henrich Ravas (vľavo) a hráč DAC-u János Hahn (vpravo) v zápase 15. kola Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica v Dunajskej Strede v sobotu 20. novembra 2021.
Foto: TASR - Edmund Örzsik

Smutný bol obranca Senice Petr Pavlík. Hnevalo ho, že sa hráči nedokázali presadiť: "Dáme dva góly, žiaľ, oba z ofsajdu, potom urobíme jednu blbosť a dostaneme gól. Chýba nám trochu šťastia, ktoré sme mali na začiatku sezóny. Bojovali sme od prvej do deväťdesiatej minúty. Chýbalo nám trochu šťastia, aby nám to tam padlo. Ak by sme dali prvý gól, tak neprehráme." Český stopér hľadal odpoveď aj na otázku, ako môžu zmeniť nepriaznivú situáciu? "Poctivou prácou. Dreli sme celý týždeň, ale ešte to bolo asi málo. Verím, že to zlomíme a výsledky prídu," odvetil.

Víťazný gól duelu strelil Brahim Moumou, ktorý nastúpil po tom, čo si doliečil zranenie: "Odohrali sme dobrý zápas, som hrdý na mužstvo. Som šťastný, že som sa po zranení vrátil gólom. Verím, že to bude už len lepšie."

Obranca Dominik Kružliak uviedol, že mužstvo ešte nehralo najlepšie, ale dôležité sú tri body: "Ťažké víťazstvo, dôležitý výsledok pre nás, aj keď hra ešte nebola ideálna. Verím, že nám to vráti sebavedomie do ďalších kôl."

Nový tréner ešte veľa času s mužstvom nestrávil, ale to sa v ďalších týždňoch zmení. Zmena na poste však na hráčov zapôsobila. "Je to ťažké, keď zmenia trénera. Nielen tréner je zodpovedný za výsledky, ale aj hráči, lebo hráči sú na ihrisku. Každý si musel vstúpiť do seba a tvrdo ´makať´ na tréningu. Keď sa to udialo počas prestávky, mali sme veľa hráčov v reprezentáciách a vrátili sa len niekoľko dní pred zápasom. Teraz už budeme mať viac času na prípravu. Tréner sa za ten krátky čas snažil niečo zabudovať. Dbal hlavne na organizáciu hry. Chce hrať kombinačný štýl futbalu. Je tu len týždeň, aj preňho je to krátky čas. Stále je to vo fáze spoznávania. Dôležité je, že sme vyhrali a verím, že nás to nakopne," uzavrel Kružliak.