Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAC triumfoval v B.Bystrici 3:2 a pred Slovanom má už 4-bodový náskok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hetrikom sa blysol Nikola Krstovič.

Banská Bystrica 12. marca (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 1. kole nadstavbovej skupiny o fortunaligový titul na pôde Dukly Banská Bystrica 3:2. Na čele tabuľky tak majú už štvorbodový náskok pred druhým Slovanom Bratislava, ktorý podľahol doma Žiline 0:1. Hetrikom sa blysol Nikola Krstovič.


1. kolo nadstavbovej časti - skupina o titul.:

MFK Dukla Banská Bystrica – FK DAC 1904 Banská Bystrica 2:3 (0:3)

Góly: 60. Polievka, 84. Franko – 4., 31. a 35. Krstovič. Rozhodcovia: Dohál – Štrbo, Vorel. ŽK: Ľupták, Franko – Andzouana, Risvanis, Pinto. 2538 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Uhrinčať, Willwéber (46. Káčerík), Záhumenský – Richtárech (82. Demian), B. Ľupták – Hanes (82. Franko), Rymarenko, Slávik – Polievka

Dunajská Streda: S. Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti (27. Kružliak), Andzouana – Káčer, Dimun – Blackman (70. Szánthó), Nebyla (89. Ramadan), Gavrić (89. Mendez) – Krstovič (70. Niarchos)


Mario Auxt, asistent trénera Banskej Bystrice:V prvom rade sme zle vstúpili do zápasu, kedy sme do 35. minúty inkasovali tri góly. Ťažko sa potom na to reaguje, ale musím povedať, že naši chlapci vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne. Mali sme tam okrem dvoch strelených gólov ešte dostatok sľubných príležitostí, či už žrď Polievku a ďalšie naše strely, ktoré neskončili v bránke. Záver bol hektický po tom, čo rozhodca videl ruku. Chlapci však ukázali bojovnosť za stavu 0:3. Ukázali, že aj s takýmto výsledkom sa dá ešte niečo urobiť. Dúfam, že si to nechajú do ďalších zápasov a potom verím, že budeme zbierať body.

Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: Odohrali sme výborný prvý polčas, hrali sme rýchlo, jednoducho, tímovo a aktívne, aj preto sme viedli o tri góly. Hovoril som hráčom cez polčas, že domáce mužstvo už nemá čo stratiť, že bude ešte nepríjemné, húževnaté, čo sa aj potvrdilo. Pre nás je to veľká škola ako to za takéhoto stavu hrať. Toto je pre nás veľké poučenie. To, že domáci skorigovali na 2:3 a mali tam závary, svedčí aj o kvalite súpera, ktorý má ešte k tomu aj produktívneho Róberta Polievku. Z našej strany tam bola strata takej ostrosti. Nie je jednoduché viesť vonku 3:0 a byť ešte stále ostrí a uhrávať zápas. Domácim sme umožnili znížiť na 2:3 i tým, že sme dali nohu z plynu. Pre nás je to cenné víťazstvo. Podstatné je, že sme duel napokon zvládli a berieme tri body.