Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAC verí v obrat, Kružliak: Silu a kvalitu na postup máme

Na snímke hráči Dunajskej Stredy sa tešia z gólu počas prvého zápasu 1. predkola Európskej konferenčnej ligy DAC 1904 Dunajská Streda - Cliftonville FC v Dunajskej Strede 7. júla 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Žlto-modrí odcestovali do Rumunska v stredu ráno a už večer si vyskúšajú podmienky na takmer 56-tisícovom národnom štadióne.

Dunajská Streda 10. augusta (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda veria, že vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde rumunského FSCB (19.30 h) dokážu otočiť nepriaznivý stav z úvodného stretnutia (0:1). V prípade postupu do play off o skupinovú fázu súťaže by narazili na lepšieho z dvojzápasu Viking Stavanger - Sligo Rovers (prvý duel 5:1).

Dunajská Streda ťahala pred týždňov v Mol Aréne za kratší koniec. Vyrovnaný duel zlomila situácia zo 68. minúty, keď dostal červenú kartu domáci kapitán Dominik Kružliak. Bezprostredne potom skóroval estónsky stopér Joonas Tamm a FCSB si odniesol z južného Slovenska tesný náskok. "Boli sme veľmi blízko dobrého výsledku, ale takéto zápasy rozhodujú malé detaily. Ten moment bol proti nám, to dostalo súpera do vedenia. Mužstvo pracovalo aj o jedného menej, chcelo ukázať divákom aspoň jednu gólovú situáciu a vyťažiť z toho maximum. Je to polčas, budeme drieť aj v odvete a budeme túžiť po tom, aby sme tam strelili minimálne jeden gól a aby sme sa na domáci trávnik vrátili v ďalšom kole európskej súťaže. Budeme na tom tvrdo pracovať," povedal tréner Adrian Guľa.

"Hoci je FCSB kvalitný súper, myslím si, že môžeme otočiť vývoj," povedal deň pred odvetou Kružliak, ktorý bude vo štvrtok sledovať duel len ako divák. Cez víkend však hral a so spoluhráčmi len remizovali s Podbrezovou 0:0. Podobne však dopadol aj rumunský klub, na ihrisku Mioveni uhral výsledok 1:1. "Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Vedeli sme, že Podbrezová má výborné mužstvo, s dobrým trénerom a systémom 3-4-3, ktorý sa ťažko bráni. Dobre rotujú v útoku, hráči si hore šikovne menia pozície. Bol to zápas s množstvom šancí na oboch stranách, aj keď si myslím, že my sme ich mali viac. Chceli sme vyhrať, v ofenzívnej fáze sme podali slušný výkon, ale v defenzíve musíme nejaké veci vylepšiť. Začali sme dobre, hneď v prvých desiatich minútach sme mali dve šance, rýchly gól by nám určite pomohol. V druhom polčase sa striedavo útočilo na obidvoch stranách, akoby stredové formácie ani neexistovali. Bol to náročný zápas, klobúk dolu pred Podbrezovou, myslím si, že sa budú v tabuľke pohybovať vysoko. Chceli sme tri body, ale napokon berieme aj jeden," uviedol Kružliak pre klubovú stránku.

Žlto-modrí odcestovali do Rumunska v stredu ráno a už večer si vyskúšajú podmienky na takmer 56-tisícovom národnom štadióne. I keď sa Kružliak v odvete na ihrisku nepredstaví, verí, že jeho spoluhráči dokážu zvrátiť stav dvojzápasu a postúpia: "Veľmi ma mrzí, že sme po mojom faule a červenej karte dostali navyše aj jediný gól zápasu. Taký ja futbal, chyby sa stávajú, treba sa z toho dostať a poučiť. Verím mužstvu, silu a kvalitu na postup máme. Keby sa nám podarilo streliť rýchly gól, tak začíname odznova. Hoci je FCSB kvalitný súper, myslím si, že je hrateľný a môžeme otočiť vývoj."

3. predkolo EKL 2022/2023 - 1. zápas:


FCSB - FC DAC 1904 Dunajská Streda /štvrtok 11. augusta, 19.30 h, Arena Nationala - Bukurešť, RTVS/

rozhodcovia: Aghajev - Zejnalov, Amirali (všetci Azer.)