Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

DAC zamotal boj o druhé miesto, Kalmár dúfa v zakopnutie Žiliny

Na archívnej snímke Zsolt Kalmár (Dunajská Streda). Foto: TASR

Dunajská Streda vyhrala tri zo štyroch uplynulých zápasov, nestačila jedine na Slovan (1:3).

Dunajská Streda 5. júla (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda si pred vyvrcholením nadstavbovej časti Fortuna ligy udržali šancu na obsadenie druhého miesta v tabuľke. V sobotnom stretnutí 4. kola skupiny o titul si na domácom trávniku poradili s MŠK Žilina 2:0 a na "žlto-zelených" strácajú už len jeden bod. Na budúcu sobotu nastúpi DAC v Ružomberku a MŠK hrá pod Dubňom proti Michalovciam, oba tímy už majú istotu účasti v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021.

Žiline stačilo na Žitnom ostrove uhrať bod za remízu, aby si zaistila druhú priečku za majstrovským Slovanom Bratislava. Napokon si však zverenci trénera Pavla Staňa pripísali tretiu prehru po sebe. "Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Dunajská Streda bola lepšia na lopte, my sme ju nedokázali podržať dlhšie na kopačkách. Domáci mali viac šancí a prinútili nás behať viac bez lopty. Napriek tomu sme mali aj my nejaké príležitosti, keby sme ich premenili, domáci by znervózneli. Žiaľ, nestalo sa," zhodnotil zápas 19-ročný hosťujúci stredopoliar Ján Bernát, podľa ktorého sú však práve zápasy so silnými súpermi veľká škola pre mladé žilinské mužstvo: "Vieme o tom, že nemáme toľko skúsenosti, ako väčšina súperov. Takéto zápasy nám pomáhajú, aby sme rástli." Žilina má druhé miesto stále vo vlastných rukách, stačí jej doma zdolať Michalovce. "Ideme do zápasu stopercentne tak, že potrebujeme vyhrať. Urobíme pre to všetko," sršalo odhodlanie z Bernáta.

Dunajská Streda vyhrala tri zo štyroch uplynulých zápasov, nestačila jedine na Slovan (1:3). "Po stredajšom zápase so Slovanom sme dokázali proti Žiline opäť dominovať. Hrali sme dobre, mali sme veľa šancí a striel, mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Z víťazstva máme radosť. Dúfam, že o týždeň Žilina stratí body a my vyhráme nad Ružomberkom. Chceme skončiť na druhej priečke," uviedol kapitán DAC Zsolt Kalmár, ktorý v 78. minúte z jedenástky spečatil víťazstvo nad Žilinou a strelil už svoj deviaty gól v končiacej sa sezóne. "Na penalty je prvý určený Davis, až potom ja, ale poprosil som ho, aby ma na ňu pustil. Ďakujem mu, že mi to umožnil."

Premiéru v základnej zostave tímu zo Žitného ostrova si odkrútil Matúš Malý, ktorý nastúpil na poste stopéra. "Boli to výborné pocity. Hrali sme opäť na domácom štadióne, prišla slušná návšteva. Čo sa týka zápasu, stále sme ich tlačili a dúfali sme, že to tam spadne. Víťazstvo chutí o to lepšie, že sme vzadu zápas zvládli na nulu," vyhlásil 18-ročný obranca.