Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Dalibor Takáč z MFK Ružomberok víťazom e-Fortuna liga Challenge

Štvrtý gól v sieti brankára Trenčína Igora Šemrinca (na zemi), teší sa Ružomberčan Dalibor Takáč (vpravo) v zápase 2. kola Fortuna ligy AS Trenčín - MFK Ružomberok. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Stredopoliar MFK Ružomberok sa teší z prvenstva vo virtuálnom turnaji vo FIFA20 na konzolách Sony Playstation 4, ktorý mohli fanúšikovia sledovať počas tohto víkendu online.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Dalibor Takáč z MFK Ružomberok sa stal víťazom víkendového e-Fortuna liga Challenge. Dvadsaťdvaročný futbalista prešiel turnajom suverénnym spôsobom, keď zvíťazil vo všetkých ôsmich zápasoch.

Stredopoliar MFK Ružomberok sa teší z prvenstva vo virtuálnom turnaji vo FIFA20 na konzolách Sony Playstation 4, ktorý mohli fanúšikovia sledovať počas tohto víkendu online alebo na stanici Orange Šport. V konkurencii 12-tich futbalistov z 12-tich klubov uspel suverénnym spôsobom, keď na turnaji nenašiel premožiteľa. Odniesol si tak prémiu vo výške 1500 eur. Tá mu ale nezostáva, ide na dobrú vec, Takáč celú výhru venuje Centru sociálnych služieb Trojlístok z Ružomberka. "Som rád, že som mohol pomôcť. Pani z Trojlístka mi po turnaji ďakovala. Mám z toho veľmi dobrý pocit, že peniaze idú na dobrú vec. Turnaj hodnotím pozitívne. Páčil sa mi, malo to vysokú úroveň po všetkých stránkach," uviedol pre web fortunaliga.sk víťaz premiérového esportového turnaja pod hlavičkou Únie ligových klubov (ÚLK).

Takáč zvíťazil vo všetkých zápasoch v základnej B-skupine, suverénnym spôsobom prešiel aj vyraďovacou fázou. Na celom turnaji inkasoval iba dvakrát, v oboch prípadoch od trnavského Bogdana Mitreu. Rumunského stopéra v službách Spartaka Trnava zdolal aj vo finále (3:1). Na treťom mieste skončil Matúš Begala, ktorý zdolal v súboji o 3. miesto Achrafa El Mahdiouiho z Trenčína 4:3 po predĺžení.

e-Fortuna liga Challenge - konečné poradie: 1. Dalibor Takáč (MFK Ružomberok), 2. Bogdan Mitrea (Spartak Trnava), 3. Matúš Begala (MFK Zemplín Michalovce), 4. Achraf El Mahdioui (AS Trenčín)