Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Dallas zvíťazil na ľade Seattlu, od čela západu ho delí bod

Na snímke zľava útočník Stars Jason Robertson a obranca Miro Heiskanen oslavujú gól v zápase hokejovej NHL Seattle Kraken - Dallas Stars v noci na utorok 14. marca 2023. Foto: TASR/AP

Slováci sa v troch dueloch na ľade neobjavili.

New York 14. marca (TASR) - Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na utorok na ľade Seattlu 5:2. Zaznamenali tretie víťazstvo v sérii a v Západnej konferencii NHL sú na 2. mieste o jediný bod za tímom Vegas Golden Knights.

Seattle si naopak pripísal tretiu prehru v sérii a je na 5. mieste. Dallas uspel na ľade Seattlu druhýkrát v priebehu dvoch dní. V zápase hráči Stars profitovali najmä z presilových hier, keď zo štyroch početných výhod využili až tri. Hostí tromi asistenciami potiahol fínsky obranca Miro Heiskanen, gól a dve asistencie zaznamenal kapitán Jamie Benn. "Získali sme v Seattli štyri dôležité body. Keď sa pozriete na tabuľku, zistíte, že sme v boji o prvé miesto v divízii, prvé miesto v konferencii. Seattle hrá celú sezónu výborne, takže to bol pre nás skutočný test, keď sme sem prišli na dva zápasy", povedal pre oficiálnu stránku profiligy tréner Dallasu Peter DeBoer.

Montreal zaznamenal siedmu prehru za sebou, keď ho na domácom ľade deklasovalo Colorado 8:4. Avalanche rozhodli o svojom triumfe už v úvodnom dejstve sériou štyroch gólov v priebehu trinástich minút. Canadiens do prestávky znížili na rozdiel troch gólov, avšak na začiatku prostrednej časti inkasovali ďalšie dva góly a zápas bol prakticky rozhodnutý. Dva presné zásahy a jednu asistenciu si pripísal na svoje konto fínsky útočník Artturi Lehkonen, ktorý však v polovici duelu odstúpil zo zápasu, keď puk po strele spoluhráča Mikka Rantanena zlomil prst. Lehkonen si pri góloch vyslúžil potlesk súperových fanúšikov, keďže v Montreale pôsobil šesť sezón. "Neviem, či som niekedy počul, aby fanúšikovia povzbudzovali jedného hráča druhého tímu, keď skóruje. Bol to celkom zaujímavý zážitok, keď sa to stalo. Cítili sme sa, akoby sme hrali na domácom ľade," povedal pre nhl.com obranca Colorada Cale Makar.

Ani v treťom stretnutí noci sa žiadny Slovák nepredstavil. Hráči Buffala v ňom ukončili sériu štyroch prehier a prvýkrát zdolali vo vzájomnom dueli v prebiehajúcom ročníku Toronto 4:3. Sabres v zápase dokázali otočiť nepriaznivý stav z 0:2 na 4:2. Dva góly strelil v prostrednej časti útočník Buffala Alex Tuch. "Toto víťazstvo bolo pre nás dôležité, pretože sme hrali naozaj dobre v sobotu proti New York Rangers, ale nedostali sme odmenu za dobrú prácu. V polovici zápasu svietil na ukazovateli nepriaznivý stav, ale tento tím vie skórovať. Verili sme si a nakoniec sa to preukázalo," povedal kouč Sabres Don Granato.



NHL - sumáre:

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Góly:
22. Matthews (Kerfoot, Marner), 25. Jarnkrok (Marner, Matthews), 59. Nylander (Matthews) - 35. Quinn (Peterka, Power), 44. Tuch (Thompson, Power), 50. Cozens (Stillman, Peterka), 52. Tuch (Skinner, Cozens). Brankári: Murray - Anderson, strely na bránku: 28:29.



Seattle Kraken - Dallas Stars 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Góly:
15. Gourde (Dunn, Froden), 34. Tolvanen (Dunn) - 4. Dadonov (Johnston, Heiskanen), 6. Benn (Robertson, Pavelski), 24. Pavelski (Benn, Heiskanen), 34. Johnston (Dadonov, Suter), 41. Robertson (Heiskanen, Benn). Brankári: Jones - Oettinger, strely na bránku: 28:32.



Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 4:8 (1:4, 1:2, 2:2)

Góly:
19. Anderson (Kovacevic, Suzuki), 40. Gurianov (Suzuki, Drouin), 49. Ylonen (Wideman, Belzile), 51. Matheson (Anderson, Savard) - 3. Lehkonen (O´Connor, D. Toews), 7. Byram (Girard), 9. Nieto (Eller, O´Connor), 16. Lehkonen (Rantanen, Makar), 22. Rantanen (Rodrigues, Toews), 24. Compher (Ničuškin, Lehkonen), 49. MacKinnon (Makar, Ničuškin), 54. Ničuškin (Makar, MacKinnon). Brankári: Allen (24. Montembeault) - Georgijev, strely na bránku: 19:33.