Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Dallas zvíťazil nad Edmontonom 3:1 a vyrovnal stav série

Tyler Seguin (91), Esa Lindell (23), Jamie Benn (14) a Miro Heiskanen (4) z Dallasu Stars oslavujú po tom, čo Lindell strelil gól do prázdnej bránky proti Edmontonu Oilers počas tretej tretiny druhého zápasu finále Západnej konferencie play-off hokejovej NHL o Stanleyho pohár v sobotu 25. mája 2024 v Dallase. Foto: TASR/AP

Skončila sa séria Leona Draisaitla, nemecký útočník prvýkrát v tohtoročnej vyraďovačke vyšiel bodovo naprázdno.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Dallas 26. mája (TASR) - Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase finále Západnej konferencie NHL nad Edmontonom 3:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Víťazný gól Stars strelil v 44. minúte Mason Marchment, gólom a asistenciou prispel k triumfu Jamie Benn, Wyatt Johnston zaznamenal dve asistencie

Marchment zlomil na začiatku tretej tretiny nerozhodný stav, keď tečoval strelu Ryana Sutera od modrej čiary a prekonal Stuarta Skinnera v bránke Oilers. Víťazstvo spečatil v závere Esa Lindell gólom do prázdnej bránky. "Nie je veľa lepších pocitov v hokeji, ako keď skórujete v play off. Berieme výhru, ale musíme zabudnúť na tento zápas, pretože nás čaká ďalší náročný," uviedol pre oficiálnu webstránku profiligy autor rozhodujúceho presného zásahu. Oporou domácich bol brankár Jake Oettinger, ktorý zneškodnil 28 striel súpera. Prekonal ho iba Connor Brown, ktorý v 5. minúte vyrovnal z dorážky na priebežných 1:1. "Rozdiely sú naozaj veľmi malé. Myslím si, že uhrať jedno víťazstvo v Dallase je pozitívne. Mali sme tu veľkú príležitosť získať aj druhý bod, ale nevyužili sme ju," povedal kapitán "olejárov" Connor McDavid.

Skončila sa séria Leona Draisaitla, nemecký útočník prvýkrát v tohtoročnej vyraďovačke vyšiel bodovo naprázdno. Center Oilers a líder produktivity v play off ťahal 13-zápasovú bodovú šnúru. Draisatil nedokázal počas svojej série prekonať medzi aktívnymi hráčmi Nathana MacKinnona. Útočník Colorada ťahal v sezóne 2019/20 bodovú sériu 14 duelov. Na dorovnanie historického rekordu Bryana Trottiera zo sezóny 1980/81 mu chýbalo päť zápasov s aspoň bodom.

Dallas uspel aj bez Roopeho Hintza, fínsky útočník vynechal štvrtý zápas za sebou pre zranenie v hornej časti tela. Domácim chýbal z rovnakého dôvodu aj obranca Jani Hakanpää, v drese hostí nenastúpil útočník Adam Henrique, ktorého trápi zranenie členka. Dallas dokázal ustáť v úvodnej časti tlak Edmontonu, ktorý však vyťažil zo 16 striel iba jediný presný zásah. Domáci pretavili na gól jednu zo štyroch striel. "V prvej tretine sme z nejakého dôvodu boli váhaví. Hovorili sme o tom, že musíme hrať s nasadením, že ide akoby o zápas číslo sedem. Myslím si, že naše zámery boli na správnom mieste. V prvej tretine sme vyzerali, akoby sme čakali, že sa niečo stane. Po nej sme sa dali dokopy. Druhá a tretia tretina sa mi veľmi páčili. Myslím si, že sme v nich hrali excelentne," vyjadril sa Pete DeBoer, tréner Dallasu.

Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Edmontonu, tretí duel semifinále play off je na programe v noci na utorok o 2.30 SELČ.


semifinále play off NHL

finále Západnej konferencie - 2. zápas /na 4 víťazstvá/:

Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)


Góly: 4. Benn (Johnston, Heiskanen), 44. Marchment (Suter, Steel), 58. Lindell (Benn, Johnston) - 5. Brown (Ceci, Foegele). Brankári: Oettinger - Skinner, strely na bránku: 25:29.

/stav série: 1:1/