Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dánsko oznámi nomináciu na zápas proti Walesu ešte vo štvrtok

Na snímke vľavo dánski futbalisti po prehre 0:3 so Slovenskom v prípravnom futbalovom zápase Slovensko - Dánsko v Trnave 5. septembra 2018. Foto: TASR/Martin Baumann

Severania odohrali v stredu prípravný zápas proti slovenským reprezentantom s improvizovaným výberom.

Štokholm 6. septembra (TASR) - Dánsko vo štvrtok oznámi nomináciu na nedeľňajší zápas futbalovej Ligy národov 2018/2019 proti Walesu.

"Hráčov vyberú tí, ktorí sú na to určení. Nič nevylučujem a myslím pozitívne rovnako ako hráči," citovala agentúra DPA prezidenta Dánskej futbalovej únie (DBU) Jaspera Mollera.

Severania odohrali v stredu prípravný zápas proti slovenským reprezentantom (0:3) s improvizovaným výberom. Medzi dánskymi hráčmi prvého sledu, ktorí odmietli nastúpiť na zápase v Trnave, a DBU sa vystupňovalo napätie v súvislosti s komerčnými právami a ďalšími podmienkami kolektívnej zmluvy.

Dánsku by v prípade neodohrania stretnutia Ligy národov v domácom prostredí na štadióne v Aarhuse hrozila pokuta od Európskej futbalovej únie (UEFA) a dokonca možné vylúčenie z kvalifikácie EURO 2020. Hrať sa bude v aarhuskom Ceres Parku v nedeľu 9. septembra o 18.00 h.