Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Darryl Sutter z Calgary získal cenu pre najlepšieho trénera v sezóne

Na snímke uprosted hore tréner Calgary Darryl Sutter, vľavo dole slovenský center Calgary Adam Ružička so spoluhráčmi na striedačke v zápase hokejovej NHL Carolina Hurricanes - Calgary Flames v meste Raleigh v noci na 8. januára 2022. Foto: TASR/AP

Darryl Sutter už bol finalistom na toto ocenenie v sezóne 2003/2004, keď Calgary pod jeho vedením prehralo až v siedmom zápase finále Stanleyho pohára.

New York 3. júna (TASR) - Kanaďan Darryl Sutter z tímu Calgary Flames získal prvýkrát v kariére Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny v hokejovej NHL. V hlasovaní uspel pred Andrewom Brunettom z Floridy a Gerardom Gallantom z New Yorku Rangers.

Šesťdesiattriročný Sutter priviedol Calgary k prvenstvu v Pacifickej divízii a celkovo šiestemu miestu v základnej časti súťaže. Napodobnil svojho brata Briana Suttera, ktorý získal rovnaké ocenenie v roku 1991 ako kouč St. Louis. Brian odovzdal tohtosezónnu cenu Darrylovi na slávnostnej ceremónii pred štartom druhého duelu finále Západnej konferencie medzi Coloradom a Edmontonom. "Je mi cťou, že mi to oznámil práve Brian. Ďakujem najmä mojej rodine," uviedol Darryl Sutter.

Calgary zaznamenalo pod jeho vedením druhýkrát v klubovej histórii sezónu s minimálne 50 víťazstvami. Získaných 111 bodov je druhý najvyšší počet v histórii organizácie Calgary/Atlanta, viac dosiahli iba víťazi Stanleyho pohára z roku 1989 (117 bodov). "Plamene" v prvom kole play off vyradili Dallas, v druhom potom vypadli s Edmontonom. Z finalistov na Cenu Jacka Adamsa sa iba Gallant s Rangers dostal do konferenčného finále.

Darryl Sutter už bol finalistom na toto ocenenie v sezóne 2003/2004, keď Calgary pod jeho vedením prehralo až v siedmom zápase finále Stanleyho pohára. Neskôr priviedol Los Angeles Kings k zisku pohára v rokoch 2012 a 2014. Vo svojej kariére viedol aj Chicago a San Jose. V doterajšej histórii Flames získal Cenu Jacka Adamsa pred ním iba Bob Hartley (2014/2015).