Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

David Depetris už definitívne získal aj slovenské štátne občianstvo

David Depetris Foto: TASR

Dvadsaťpäťročný rodák z mesta San Jorge, ktorý mal doteraz okrem argentínskeho aj taliansky pas, sa stal oficiálne Slovákom už 21. marca tohto roku.

Bratislava/Trenčín 20. apríla (TASR) - Argentínsky futbalista David Depetris, ktorý päť rokov pôsobil v AS Trenčín a teraz hráva za druholigový turecký klub Caykur Rizespor, v piatok definitívne získal slovenské občianstvo.

Ako informoval denník Šport, stalo sa tak na Obvodnom úrade v Trenčíne, kde si vyzdvihol Osvedčenie o štátnom občianstve SR.

Dvadsaťpäťročný rodák z mesta San Jorge, ktorý mal doteraz okrem argentínskeho aj taliansky pas, sa stal oficiálne Slovákom už 21. marca tohto roku. Vtedy mu totiž minister vnútra Róbert Kaliňák podpísal jeho žiadosť o udelenie slovenského občianstva.

"Bola to cesta, ktorá trvala niekoľko mesiacov, ale som rád, že som sa dostal na jej koniec a teraz môžem povedať, že už som naozaj Slovák," povedal Depetris a dodal: "Trenčín pre mňa veľa znamená, som rád, že som si mohol prevziať občianstvo práve tu. Zároveň sa chcem poďakovať ľuďom, ktorí mi päť rokov pomáhali a vždy pri mne stáli. Slovensko mám veľmi rád, je to pre mňa domov, a preto je pre mňa udelenie občianstva také cenné."

Depetris síce v zime odišiel do Turecka, ale napriek tomu je ešte aj po 26. kole lídrom slovenskej Corgoň ligy medzi kanoniermi so 16 gólmi. Darí sa mu aj po prestupe do Rizesporu, za ktorý dal v dvanástich dueloch už šesť gólov a jeho tím smeruje opäť do najvyššej tureckej súťaži. Slovenský reprezentačný tréner Stanislav Griga už naznačil, že v prípade dobrej formy pozve do národného tímu aj Depetrisa. Ak by sa tak stalo, bol by Depetris druhým naturalizovaným Slovákom v národnom tíme po Karimovi Guédém.