Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Daviesov štart na MS je ohrozený,zranil sa aj kanadský brankár Crepeau

Na archívnej snímke kanadský futbalista Alphonso Davies. Foto: TASR/AP

Davies sa zranil pri sobotnej výhre svojho Bayernu Mníchov na pôde Herthy Berlín (3:2). Crepeaua museli odviezť z ihriska po jeho faule vo finále americkej MLS, za ktorý obdržal červenú kartu.

Ottawa 6. november (TASR) - Kanadský futbalista Alphonso Davies vynechá len dva zápasy Bayernu Mníchov pre zranenie stehna. Jeho štart na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Katare nie je ohrozený.

"Musíme sa v dvoch bundesligových zápasoch do zimnej prestávky zaobísť bez Daviesa. Jeho zranenie však nie je natoľko vážne, aby nepomohol Kanade na šampionáte," potvrdil nemecký klub podľa agentúry AFP. Davies sa zranil pri sobotnej výhre svojho Bayernu Mníchov na pôde Herthy Berlín (3:2).

Štart v Katare je ale neistý pre reprezentačného brankára Maxima Crepeaua. Toho museli odviezť z ihriska po jeho faule vo finále americkej MLS, za ktorý obdržal červenú kartu. Kanaďanovo FC Los Angeles získalo historický prvý titul po výhre nad Philadelphiou. Zdolalo ju 3:0 v jedenástkovom rozstrele po remíze 3:3 v riadnom hracom čase a po predĺžení.