Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Hrbatý čakal, že dvojkou Švajčiarska bude Hüsler

Na snímke zľava nehrajúci kapitán slovenskej daviscupovej reprezentácie Dominik Hrbatý a nehrajúci kapitán švajčiarskej daviscupovej reprezentácie Severin Lüthi počas tlačovej konferencie pred zápasom I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v tenise Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Kapitána slovenského daviscupového tímu prekvapilo, že za Švajčiarsko nastúpi na antuke v bratislavskom NTC v pozícii tímovej dvojky Sandro Ehrat.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Kapitána slovenského daviscupového tímu Dominika Hrbatého prekvapilo, že za Švajčiarsko nastúpi na antuke v bratislavskom NTC v pozícii tímovej dvojky Sandro Ehrat. Finalista prestížnej tímovej tenisovej súťaže z roku 2005 očakával, že Helvéti postavia do singlov mladého ľaváka Marca-Andreu Hüslera.

"V tomto roku dosiahol viaceré kvalitné výsledky a v Mexiku vyhral prvý challenger v kariére. Dokázal zdolať rebríčkovo vyššie postavených hráčov. Možno zavážilo to, že Ehrat má predsa len väčšie skúsenosti. Hrá solídne, určite ho nemôžeme podceniť," uviedol Hrbatý.



Lídra švajčiarskeho tímu Henriho Laaksonena má dobre zmapovaného, pozná jeho slabiny i silné stránky. "S Henrim som hral ešte počas mojej aktívnej kariéry, vtedy bol ešte mladý. V tomto roku som videl sedem alebo osem jeho zápasov, robil som si aj poznámky. Je to hráč, ktorý rád využíva rýchlosť lôpt od súpera. Keď ma však sám tvoriť hru, robí veľa nevynútených chýb. Má problémy s hráčmi, ktorí často menia rytmus, aj preto som sa rozhodol na dvojhry nominovať Andreja Martina. Myslím si, že jeho hra bude na Laaksonena platiť viac ako štýl, ktorý vyznáva Noro Gombos."