Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Daždivé preteky MotoGP v Thajsku vyhral Oliveira,Quartararo sedemnásty

Portugalský motocyklový pretekár Miguel Oliveira sa teší z víťazil na nedeľnej VC Thajska seriálu MotoGP. Foto: TASR/AP

Preteky sa začali v dôsledku silného dažďa s takmer hodinovým oneskorením a vôbec nevyšli lídrovi celkového poradia Fabiovi Quartararovi.

Buriram 2. októbra (TASR) - Portugalský motocyklový pretekár Miguel Oliveira zvíťazil na nedeľnej VC Thajska seriálu MotoGP. Jazdec KTM predstihol v daždivých pretekoch dvojicu na Ducati - druhý skončil s mankom 0,730 sekundy Austrálčan Jack Miller a pódium doplnil Francesco Bagnaia z Talianska (+1,968).

Preteky sa začali v dôsledku silného dažďa s takmer hodinovým oneskorením a vôbec nevyšli lídrovi celkového poradia Fabiovi Quartararovi. Francúz skončil na sedemnástom mieste po slabom štarte, výkone a niekoľkých chybách v náročných podmienkach. Bagnaia naňho tak stráca tri preteky pred koncom sezóny len dva body, pričom prvá päťka je v rozmedzí štyridsiatich.

Oliveira bojoval na okruhu Čang o vedenie s Millerom a definitívne sa ho ujal v štrnástom kole. Zaznamenal tak druhý triumf v tejto sezóne - v jej úvode vyhral v podobných podmienkach VC Indonézie. Austrálčan musel odrážať aj útok Bagnaiu, no druhé miesto nakoniec udržal.

Quartararo bojuje o obhajobu titulu, pre jeho talianskeho súpera by bol celkový triumf v najvyššej triede premiérový. V hre o titul je aj Miller, ktorého najlepším umiestnením v celkovom hodnotení MotoGP je doposiaľ vlaňajšie štvrté miesto.

Výsledky VC Thajska MotoGP (25 kôl, 1 kolo: 4,554 m, spolu: 113,9 km):

1. Miguel Oliveira (Portug./KTM) 41:44,503 min,
2. Jack Miller (Aus./Ducati) +0,730 s,
3. Francesco Bagnaia (Tal./Ducati) +1,968,
4. Johann Zarco (Fr./Ducati) +2,490,
5. Marc Marquez (Šp./Honda) +2,958,
6. Enea Bastianini (Tal./Ducati) +13,257.

Priebežné poradie:


1. Fabio Quartararo (Fr./Yamaha) 219 b,
2. Bagnaia 217,
3. Aleix Espargaro (Šp./Aprilia) 199,
4. Bastianini 180,
5. Miller 179,
6. Brad Binder (JAR/Yamaha) 154.