Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DeChambeau a Rahm mali pozitívny test na koronavírus, prišli o Tokio

Caddie Ben Schomin (vľavo) a Bryson DeChambeau sa pozerajú na deviatu jamku počas prvého kola golfového trunaja Rocket Mortgage Classic, 1. júla 2021 v Detroite. Foto: TASR/AP

Na olympijskom turnaji, ktorý štartuje 29. júla, bude mať premiérovo zastúpenie aj slovenský golf vďaka Rorymu Sabbatinimu.

Tokio 25. júla (TASR) - Olympijský golfový turnaj mužov prišiel v nedeľu o dvoch veľkých favoritov. Pozitívny test na koronavírus mali líder svetového rebríčka Jon Rahm zo Španielska i Američan Bryson DeChambeau a obaja sa nebudú môcť predstaviť na OH 2020.

Španielsky olympijský výbor potvrdil, že 26-ročný Rahm mal druhý pozitívny nález v priebehu dvoch mesiacov. Víťaz tohtoročného US Open sa podrobil povinným testom po nedávnej účasti na British Open a tie priniesli o niekoľko dní neskôr pozitívny výsledok. Už v júni musel z rovnakého dôvodu odstúpiť po 3. kole turnaja PGA Tour Memorial Tournament. Rahm neskôr uviedol, že vakcínu na Covid-19 dostal iba tesne pred vypuknutím ochorenia.

Štart pod piatimi kruhmi musí oželieť aj vlaňajší víťaz US Open a aktuálne šiesty muž svetového rebríčka DeChambeau. Dvadsaťsedemročného Američana pozitívne vyhodnotili v rámci záverečného kola testov pred odletom do Japonska. Na olympijskom turnaji ho nahradí krajan Patrick Reed, víťaz Masters z roku 2018. "Som hlboko sklamaný, že sa nebudem môcť zúčastniť na olympijských hrách. Reprezentovať moju krajinu znamená pre mňa veľmi veľa a bolo neskutočnou poctou, že som sa dostal do amerického tímu," citovala agentúra AP DeChambeaua, ktorý sa postaral o golfovú revolúciu svojím silovým poňatím hry.

Na olympijskom turnaji, ktorý štartuje 29. júla, bude mať premiérovo zastúpenie aj slovenský golf vďaka Rorymu Sabbatinimu.