Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Dele Allimu hrozí dištanc až na šesť zápasov za video o koronavíruse

Dele Alli, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stredopoliar Manchestru City B. Silva prednedávnom dostal pokutu 50.000 libier a stop na jeden duel iba za to, že v internetovom príspevku prirovnal spoluhráča B. Mendyho ku komiksovej postave.

Londýn 26. februára (TASR) - Stredopoliara Tottenhamu Hotspur Dele Alliho vyšetruje anglická Futbalová asociácia (FA) pre video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. V ňom na letisku spomínal smrteľný koronavírus a zaostril na muža ázijského pôvodu.

Anglický reprezentant sa ospravedlnil a rýchlo príspevok zo svojho konta vymazal. "Nebolo to smiešne a ihneď som si to uvedomil. Sklamal som sám seba i klub," povedal pre čínsky server Wej-pu Alli. Napriek tomu mu hrozí trest zákazu činnosti až na šesť zápasov. "Príspevok hrubo porušil predpis o vyjadrovaní sa voči osobám na základe rasy, etnického pôvodu, alebo štátnej príslušnosti," uviedla FA.

Stredopoliar Manchestru City Bernardo Silva prednedávnom dostal pokutu 50.000 libier a stop na jeden duel iba za to, že v internetovom príspevku prirovnal spoluhráča Benjamina Mendyho ku komiksovej postave. Alli musí k obvineniu od FA podať stanovisko do 5. marca. Správu zverejnila AFP.