Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Delegácie Ruska a Bieloruska sa nezúčastnia na kongrese UEC

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Predstavitelia správnej rady UEC rokovali o možnostiach na pondelkovej videokonferencii. Kongres je na programe v nedeľu 6. marca v dánskom Odense.

Odense 28. februára (TASR) - Na nadchádzajúcom kongrese Európskej cyklistickej únie (UEC) sa nezúčastnia delegácie Ruska a Bieloruska a ani viceprezident organizácie Alexander Gusjatnikov (Rus.) a členka správnej rady Natallia Cylinská (Biel.). Pre tento krok sa rozhodli po invázii ruských vojsk na Ukrajinu, na ktorej sa podieľa aj vláda v Minsku.

Predstavitelia správnej rady UEC rokovali o možnostiach na pondelkovej videokonferencii. Kongres je na programe v nedeľu 6. marca v dánskom Odense. "V ťažkej situácii, ktorú v súčasnosti zažívame, musí šport hrať ešte väčšiu úlohu pri šírení posolstva mieru a odsúdení všetkých foriem násilia. Chcem sa poďakovať viceprezidentovi Gusjatnikovovi a členke správnej rady Cylinskej ako aj lídrom Ruskej a Bieloruskej cyklistickej federácie za ich citlivosť a zodpovednosť, ktoré prejavili rozhodnutím nezúčastniť sa na nedeľnom kongrese," uviedol na oficiálnej stránke UEC jej prezident Enrico Della Casa.

"Stojíme za všetkými ľuďmi, ktorých sa táto dramatická situácia dotkla, aj za všetkými športovcami, ktorí tiež znášajú následky," dodal.