Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Demín po postupe K4 do finále: Perfektne nám vyšiel štart

Foto: TASR

Zverenci trénera Félixa Masára v závere odrazili nápor Bielorusov a splnili cieľ, s ktorým na šampionát išli.

Duisburg 30. augusta (TASR) - Mladý slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demin zaznamenal skvelý debut na vrcholnom seniorskom podujatí, keď na MS v Duisburgu postúpil priamo no nedeľňajšieho A-finále K4 na 1000 m. Úradujúci majstri sveta i Európy v kategórii do 23 rokov vyhrali tretiu rozjazdu a na kanáli vo Wedau-Parku budú bojovať o medaily.

Zverenci trénera Félixa Masára v závere odrazili nápor Bielorusov a splnili cieľ, s ktorým na šampionát išli. Zadák slovenskej lode Demín po dojazde do cieľa neskrýval veľkú spokojnosť. "Vyštartovali sme perfektne a ostatným posádkam sme odskočili o špičku lode. V polovici trate sme držali tempo s favorizovanými Bielorusmi, o ktorých sme si mysleli, že nám ujdú. Od päťstovky sme odskočili Rusom i Bielorusom. Záver nám nevyšiel podľa predstáv, nevedeli sme sa správne nakopnúť, no našťastie to stačilo na prvé miesto. Priznávam, že pred štartom tam bola nervozita, postupne to však zo mňa opadlo. Je skvelé, že sme medzi elitnou deviatkou. Vo finále pôjdeme uvoľnene a pokúsime sa dosiahnuť čo najlepší výsledok," povedal pre TASR Demín.



Radosť z priameho postupu do finále mal aj Jakubík, ktorého jeho kolegovia z lode prezývajú "Simpson"."Pred štartom sme sa dohodli, že ak budú Bielorusi po päťstovke ďaleko pred nami, zvoľníme a budeme sa šetriť na semifinále. Išlo sa nám dobre, boli sme celý čas vpredu. V závere nám trochu chýbali sily, no určite na tom popracujeme. Do finále dáme všetko. Pred nedeľňajšou jazdou sa dobre vyspíme, najeme sa a pôjdeme niekam do mesta na zákusok. Strava na hoteli nie je najlepšia, včera sme museli ísť na kebab, no areál v Duisburgu i kanál sa nám veľmi páči."