Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Denver zvíťazil v 3. finále nad Miami 109:94 a vedie 2:1 na zápasy

Na snímke začiatok tretieho duelu finále play off NBA na palubovke Miami Heat proti Denveru Nuggets. Foto: TASR/AP

Vôbec prvýkrát v stretnutí NBA (základnej časti i play off) dosiahli dvaja hráči z jedného tímu triple double s aspoň 30 bodmi.

Miami 8. júna (TASR) - Basketbalisti Denveru Nuggets triumfovali v noci na štvrtok v treťom dueli finále play off NBA na palubovke Miami Heat 109:94. V sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:1 na zápasy. Jamal Murray prispel k výhre 34 bodmi, 10 doskokmi a 10 asistenciami, Nikola Jokič pomohol k úspechu 32 bodmi, 21 doskokmi a 10 asistenciami. Obaja sa tak zapísali do histórie, prvýkrát sa stalo, že dvaja spoluhráči zaznamenali v jednom finálovom zápase triple double.

Murray s Jokičom boli na nezastavenie. Vôbec prvýkrát v stretnutí NBA (základnej časti i play off) dosiahli dvaja hráči z jedného tímu triple double s aspoň 30 bodmi. Murray získal potrebný desiaty doskok deväť sekúnd pred koncom zápasu.

Výkon hviezdnej dvojice nadchol aj trénera Nuggets Michaela Malonea. "Je to niečo neuveriteľné. Rozhodne to bol ich najlepší spoločný výkon za sedem rokov, čo spolu hrajú. U Nikolu ma to však neprekvapuje. U neho ma vlastne nič neprekvapí," povedal Malone podľa agentúry AFP. "On robí hru takou jednoduchou," vyjadril sa Murray na adresu Jokiča. "Jeho streľba, každý dotyk s loptou, kreativita, prihrávky naslepo, jeho inteligencia... A mohol by som pokračovať. Je skutočne výnimočný hráč."

Denver mal zápas pod kontrolou, súpera preskákal na doskoku 58:33. Nuggets si vytvorili počas stretnutia 21-bodový náskok a ten si bez problémov strážili. "Hlavné je, že sme dôležitý duel zvládli a vyhrali. Po domácej prehre bolo pre nás veľmi dôležité uspieť, pretože sme nechceli v sérii prehrávať," zdôraznil Jokič.

Miami nestačilo ani 28 bodov Jimmyho Butlera, jeho spoluhráč Bam Adebayo dokončil duel s 22 bodmi a 17 doskokmi. "Dnes to nevyšlo. Nabudúce musíme nastúpiť s väčšou energiou a nasadením. To sa dá zlepšiť, je to len na nás," poznamenal Butler. Štvrtý zápas finálovej série je na programe v noci na sobotu o 2.30 SELČ opäť v Miami.

finále play off NBA


tretí zápas /na 4 víťazstvá/:

Miami Heat - Denver Nuggets 94:109 (24:24, 24:29, 20:29, 26:27)

Najviac bodov: Butler 28, Adebayo 22 (17 doskokov), Martin 10 - Murray 34 (10 doskokov, 10 asistencií), Jokič 32 (21 doskokov, 10 asistencií), Braun 15