Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Deschamps sa spolieha na víťazný káder, chýba Mandanda

Na archívnej snímke Didier Deschamps. Foto: TASR/AP

Francúzi sa stretnú 6. septembra s Nemeckom a o tri dni neskôr privítajú Holandsko.

Paríž 30. augusta (TASR) - Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps povolal na blížiace sa zápasy Ligy národov takmer rovnakých hráčov, s akými vyhral titul na majstrovstvách sveta v Rusku. Jedinú zmenu musel urobiť na brankárskom poste, keďže Steve Mandanda je zranený.

Francúzi sa stretnú 6. septembra s Nemeckom a o tri dni neskôr privítajú Holandsko. "Pre mňa je to logické. Bol by tu aj Steve, keby nebol zranený. To ale neznamená, že tím sa nemôže zmeniť," povedal Deschamps.

Obranca Adil Rami oznámil po finále MS, že končí s reprezentačnou kariérou, no opäť je v kádri. "Neváhal ani sekundu," dodal tréner.

Nominácia Francúzska:

brankári: Hugo Lloris (Tottenham), Benoit Costil (Marseille), Alphonse Areola (Paríž Saint-Germain)

obrancovia: Djibril Sidibe (Monaco), Benjamin Pavard (Stuttgart), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid), Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain), Adil Rami (Marseille), Benjamin Mendy (Manchester City), Lucas Hernandez (Atletico Madrid)

stredopoliari: Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Mníchov), Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla)

útočníci: Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Olivier Giroud (Chelsea), Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain), Ousmane Dembele (Barcelona), Florian Thauvin (Marseille), Nabil Fekir (Lyon), Thomas Lemar (Atletico Madrid)