Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

DFB vyhlásil Mönchengladbach za víťaza nedohraného zápasu v Bochume

Florian Neuhaus (uprostred) z Borussie Mönchengladbach sa teší po strelení vyrovnávajúceho gólu na 1:1 počas zápasu 18. kola nemeckej Bundesligy Bayern München - Borussia Mönchengladbach v Mníchove v piatok 7. januára 2022. Foto: TASR/DPA

Organizátori prerušili stretnutie za stavu 2:0 pre hostí v 68. minúte po tom, ako asistenta rozhodcu Christiana Gittelmanna zasiahol pohár zo sektoru domácich priaznivcov.

Bochum 24. marca (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) vo štvrtok vyhlásil za víťaza piatkového zápasu medzi VfL Bochum a Borussiou Mönchengladbach hosťujúce mužstvo. Organizátori prerušili stretnutie za stavu 2:0 pre hostí v 68. minúte po tom, ako asistenta rozhodcu Christiana Gittelmanna zasiahol pohár zo sektoru domácich priaznivcov.

Vedenie Bochumu, ktoré zvažuje na svojich zápasoch zákaz alkoholu, požadovalo opakovanie stretnutia. Podľa predsedu športového súdu Stephana Oberholza je však klub zodpovedný za konanie svojich fanúšikov.

Z činu je obvinený 38-ročný muž, pričom domácim hrozia zo strany DFB ďalšie sankcie. Naposledy v súťaži z podobných dôvodov nedohrali súboj v apríli 2011 medzi St. Pauli a Schalke. Na lavičke hostí sedel v piatok aj slovenský reprezentant László Bénes. Informácie priniesla DPA.