Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dhanda bol terčom rasistických urážok

Na snímke hráč Swansea Yan Dhanda v zápase proti Manchestru City. Foto: TASR/AP

V tomto roku nejde o prvý incident.

Londýn 11. februára (TASR) – Futbalový klub Swansea City kontaktoval políciu po tom, ako sa po stredajšom zápase osemfinále anglického FA Cupu proti Manchestru City (1:3) objavili na sociálnych sieťach rasistické urážky voči ich hráčovi Yanovi Dhandovi. Informovala o tom agentúra dpa.

Anglický druholigista urgoval sociálne siete, aby pritvrdili v boji proti takýmto prejavom. "Yan má našu plnú podporu, rovnako ako úrady, ktoré sa týmto prípadom zaoberajú," stojí vo vyhlásení. K incidentu sa vyjadril aj 22-ročný stredopoliar: "Ako je možné, že takéto veci sa dejú aj v roku 2021? Som hrdý na to, kto som a môžem reprezentovať všetkých Ázijčanov." Yanda je rodák z anglického mesta Dudley, jeho otec však pochádza z Indie.

V tomto roku nejde o prvý incident. Začiatkom februára informoval úrady 19-ročný stredopoliar Southamptonu Alex Jankewitz, ktorý sa stal terčom rasistických urážok po tom, ako dostal červenú kartu už v druhej minúte ligového zápasu na pôde Manchestru United (0:9). S rasovo motivovanými útokmi ma skúsenosti aj hráč "červených diablov" Marcus Rashford.