Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Disciplinárka dala podmienku Ľuptákovi, môže byť opäť na štadióne

Na archívnej snímke Róbert Ľupták (vľavo). Foto: TASR/Branislav Račko

Dôvodom zastavenia činnosti boli vulgárne urážky na adresu rozhodcov i členov realizačného tímu HK Poprad vo vzájomnom zápase 35. kola extraligy z 10. februára 2021.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) podmienečne odložila zostávajúcu časť z dvojmesačného trestu Róberta Ľuptáka s platnosťou k 31. marcu 2021. Šéf HC 07 Detva mal dosiaľ zákaz vstupu na ktorýkoľvek zimný štadión v rámci klubov Tipos extraligy.

Dôvodom zastavenia činnosti boli vulgárne urážky na adresu rozhodcov i členov realizačného tímu HK Poprad vo vzájomnom zápase 35. kola extraligy z 10. februára 2021. Disciplinárka o deň neskôr Ľuptáka potrestala dvojmesačným zákazom vstupu na akýkoľvek štadión do 10. apríla. Po uplynutí jeden a polmesačnej doby trestu požiadal detviansky funkcionár o prekvalifikovanie nepodmienečnej sadzby na podmienečnú s odkladom jej zostávajúcej časti.

"DK SZĽH žiadosti po preskúmaní vyhovela, keďže formálne podmienky na podmienečné odloženie boli splnené. Zároveň máme za to, že časť výkonu trestu, ktorý previnilec vykonal, splnila svoju sankčnú, výchovnú i preventívnu funkciu," píše sa v uznesení DK SZĽH, ktoré sprostredkoval portál hockeyslovakia.sk.

Ak Ľupták v skúšobnej lehote, ktorú disciplinárka stanovila na šesť mesiacov, dostane ďalší nepodmienečný trest, s novým si bez možnosti prekvalifikovania bude musieť odpykať aj zostávajúcu časť toho aktuálneho.