Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Diváci uvidia na obrazovkách RTVS cyklistické i atletické MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bezprostredne po Okolo Slovenska sa cyklistickí priaznivci môžu tešiť aj na tri prenosy zo svetového šampionátu v Anglicku.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) ponúkne aj v priebehu jesene na televíznej obrazovke viacero televíznych prenosov z rôznych športových odvetví. Už teraz RTVS pravidelne prináša zápasy futbalovej Fortuna ligy, ale aj súboje hokejistov v Tipsport lige. Futbaloví priaznivci si môžu pozrieť záverečné súboje slovenských reprezentantov o postup na EURO 2020, aj všetky zostávajúce zápasy futbalovej dvadsaťjednotky.

RTVS odvysiela aj zápasy bratislavského Slovana v Európskej lige, prvý si diváci budú môcť pozrieť už vo štvrtok 19. septembra, keď sa "Belasí" na Tehelnom poli stretnú s tímom istanbulského Besiktasu. Už od stredy 18. septembra sa cyklistickí fanúšikovia môžu tešiť na 63. ročník Okolo Slovenska. Z najvýznamnejších cyklistických pretekov na Slovensku odvysiela RTVS priame prenosy z časovky v Bardejove a tiež zo záverečnej etapy v sobotu z Hlohovca do Senice. Vo štvrtok a v piatok ponúkne RTVS divákom 15-minútový zostrih najatraktívnejšieho diania vždy v hlavnom vysielacom čase na Dvojke. "Sme veľmi radi, že sa opäť môžeme podieľať na čoraz úspešnejšom príbehu týchto pretekov, na ktoré opäť zavíta najúspešnejší cyklistický tím posledných rokov Deceuninck–QuickStep, či Bora–hansgrohe s výraznou slovenskou účasťou. Pred kamerami RTVS sa predstaví aj množstvo ďalších hviezd svetovej cyklistiky v poslednej skúške pred majstrovstvami sveta,“ informoval prostredníctvom tlačovej správy Pavol Gašpar, tímlíder RTVS pre priame prenosy.

Bezprostredne po Okolo Slovenska sa cyklistickí priaznivci môžu tešiť aj na tri prenosy zo svetového šampionátu v Anglicku. Na obrazovke uvidia časovku jednotlivcov, tímovú časovku a najmä cestné preteky s Petrom Saganom a jeho útokom na štvrtý dúhový dres majstra sveta.

RTVS prinesie prenosy aj z majstrovstiev sveta v atletike (27. septembra - 6. októbra) z katarskej Dauhy. Športovou udalosťou jesennej sezóny bude aj priamy prenos z košického Maratónu mieru, ktorý je na programe v nedeľu 6. októbra.