Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Divácky rekord na ME žien padol už pätnásť zápasov pred koncom turnaja

Na snímke fanúšička Talianska pred začiatkom zápasu D-skupiny majstrovstiev Európy vo futbale žien Taliansko - Island v anglickom Manchestri vo štvrtok 14. júla 2022. Foto: TASR/AP

Otváracie stretnutie medzi domácimi hráčkami a Rakúšankami sledovalo na manchesterskom štadióne Old Trafford 68.671 priaznivcov.

Londýn 15. júla (TASR) - Majstrovstvá Európy futbalistiek v Anglicku sú už teraz najnavštevovanejšie v histórii. Doterajší rekord 240.055 divákov z ME 2017 v Holandsku prekonali po štvrtkových stretnutiach skupinovej fázy, po ktorých zostáva do konca turnaja odohrať ešte pätnásť zápasov. Európska futbalová únia (UEFA) očakáva, že celková návštevnosť sa vyšplhá na viac než pol milióna fanúšikov, kapacita šampionátu je 725.000 ľudí.

Otváracie stretnutie medzi domácimi hráčkami a Rakúšankami sledovalo na manchesterskom štadióne Old Trafford 68.671 priaznivcov. Divácky rekord na jeden duel opäť padne vo finále, ktoré sa uskutoční 31. júla vo vypredanom londýnskom Wembley s kapacitou približne 90.000 fanúšikov. Informovala o tom agentúra APA.