Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Divák oblial Froomea močom a kričal na neho, že dopuje

Christopher Froome Foto: TASR/AP

Líder tímu Sky vedie priebežnú klasifikáciu TdF 2015 s trojminútovým náskokom pred Kolumbijčanom Nairom Quintanom.

Mende 18. júla (TASR) - Britský cyklista Chris Froome sa musel v sobotňajšej 14. etape na Tour de France 2015 vyrovnať s nepríjemným incidentom. Lídra priebežného poradia na trati z Rodes do Mende jeden z divákov oblial pohárom moču a kričal na neho, že dopuje.

"Takéto správanie fanúšikov je neakceptovateľné na viacerých frontoch. Jednoducho mi ten pohár s močom vylial do tváre," posťažoval sa Froome agentúre AP. Jeho tímový kolega zo stajne Sky Richie Porte dodal, že aj on sa začiatkom týždňa stal terčom útoku jedného z divákov. Počas horskej etapy v Pyrenejach ho neznámy muž udrel do tváre.

Obaja cyklisti vyjadrili názor, že za atakmi od divákov sú nepodložené správy o dopingu z ich strany. Po suverénnych výkonoch tímu Sky na doterajšom priebehu pretekov začali niektorí novinári špekulovať, že jazdci britského tímu užívajú nepovolené podporné prostriedky. "Je to totálny výmysel, niektorí novinári by sa mali hanbiť. Ja osobne určite nevzdám preteky len pre to, že niektorí ľudia na mňa kričia nadávky," dodal Froome.

Líder tímu Sky vedie priebežnú klasifikáciu TdF 2015 s trojminútovým náskokom pred Kolumbijčanom Nairom Quintanom.