Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Divákov pobúril predčasný odchod z tribún počas Djokovičovho zápasu

Diváci odchádzajú z tribún počas štvrťfinálového zápasu Novak Djokovič - Matteo Berrettini na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Djokovič sa stretne v piatkovom semifinále so Španielom Rafaelom Nadalom.

Paríž 10. júna (TASR) - Stredajší zápas štvrťfinále grandslamového Roland Garros sledovalo v hľadisku 5000 tenisových fanúšikov. Tí však prišli o záver duelu Novaka Djokoviča s Matteo Berrettinim pre protiepidemické opatrenia. Štvorsetová bitka sa natiahla na viac ako tri a pol hodiny, vo Francúzsku platí zákaz nočného vychádzania od 23.00 h.

Priaznivci, ktorí zaplatili drahé vstupenky tak nevideli Srbov postup do jeho 40. grandslamového semifinále. "Zaplatili sme 500 eur a videli dva a pol setu, to je neprijateľné. Mali začať o siedmej a nie o ôsmej," citovala agentúra AFP nespokojného diváka, ktorý navštívil zápas spoločne s manželkou a dvoma deťmi.

Stredajšie štvrťfinále Djokoviča s Berrettinim bol posledný večerný duel v Paríži. Už predtým kritizoval neskorý termín a absenciu divákov Daniil Medvedev, ktorý v utorok prehral so Stefanosom Tsitsipasom: "Jednoznačne to bol zápas dňa, ale niekto dal prednosť Amazonu pred ľuďmi."

Djokovič sa stretne v piatkovom semifinále so Španielom Rafaelom Nadalom. V druhom zápase sa stretne Nemec Alexander Zverev s Tsitsipasom.