Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Djokovič bude môcť štartovať na Australian Open, dostal výnimku

Novak Djokovič, archívne foto. Foto: TASR/AP

Nad účasťou Djokoviča na Australian Open visel dlho otáznik. Srb odmietal povedať, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo je podmienka hostiteľského štátu Viktória.

Belehrad 4. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič bude môcť štartovať na grandslamovom turnaji Australian Open napriek tomu, že nie je zaočkovaný proti koronavírusu. Líder svetového rebríčka ATP dostal výnimku a v Melbourne bude obhajovať titul v mužskej dvojhre.

Nad účasťou Djokoviča na Australian Open visel dlho otáznik. Srb odmietal povedať, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo je podmienka hostiteľského štátu Viktória. Deväťnásobný šampión z Melbourne tvrdil, že informácia o očkovaní je jeho súkromná vec. V utorok prostredníctvom sociálnych sietí oznámil, že mieri do Melbourne, kde zabojuje o rekordný 21. grandslamový titul.

"Po skončení uplynulej sezóny som počas prestávky strávil krásne chvíle v kruhu mojich najbližších. Teraz po udelení výnimky smerujem na Australian Open, kde odštartujem rok 2022," uviedol na instagrame Djokovič, ktorý sa koncom minulého roka odhlásil z ATP Cupu reprezentačných tímov v Sydney.