Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Djokovič otočil duel so Sinnerom a postúpil do semifinále Wimbledonu

Na snímke srbský tenista Novak Djokovič odvracia loptičku Talianovi Jannikovi Sinnerovi vo štvrťfinále dvojhry grandslamového turnaja v londýnskom Wimbledone 5. júla 2022. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do finále nastúpi proti deviatemu nasadenému domácemu Britovi Cameronovi Norriemu, ktorý zvíťazil nad Belgičanom Davidom Goffinom 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Wimbledon 5. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom Wimbledone. Najvyššie nasadený obhajca titulu otočil štvrťfinálový duel proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi a zvíťazil po päťsetovom boji 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. V dueli o postup do finále nastúpi proti deviatemu nasadenému domácemu Britovi Cameronovi Norriemu, ktorý v ďalšom päťsetovom maratóne zvíťazil nad Belgičanom Davidom Goffinom 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Djokovič si v úvode stretnutia vybudoval náskok 4:1 a v piatom geme mal ďalšiu možno získať súperovo podanie. Sinner však brejkbal odvrátil, striasol zo seba nervozitu a v ďalších minútach začal predvádzať skvelý, variabilný tenis. Vyrovnal na 4:4, za stavu 5:5 opäť prelomil Djokovičovo podanie a prvý set sa stal jeho korisťou.

Taliansky daviscupový reprezentant dokázal Srba pretlačiť v dlhých výmenách, jeho veľkou zbraňou bol forhend. Djokovič mal problémy returnovať Sinnerovo podanie, v medzihre robil príliš veľa nevynútených chýb. Druhé dejstvo bolo v réžii Taliana, ktorý dvakrát Djokoviča brejkol.

V treťom sete sa však šesťnásobný wimbledonský šampión zmobilizoval a vďaka rýchlemu brejku ho získal vo svoj prospech. Djokovič prevzal opraty zápasu do svojich rúk a vo štvrtom sete dovolil uhrať Sinnerovi iba dva gemy. Na Taliana doľahla kríza, prakticky v každom geme pri vlastnom podaní čelil brejkbalu. V piatom sete prišiel o servis za stavu 1:1 a Djokovič už dokonal úspešný obrat.

"V prvých dvoch setoch bol Jannik lepší hráč, všetko mu vychádzalo, príkladne bojoval. Potom som zamieril na toaletu, potreboval som krátku pauzu, ktorá mi pomohla. Brejk v úvode tretieho dejstva mi dodal energiu a nabudil ma. Od tohto momentu som začal predvádzať svoj najlepší tenis a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Jannikovi želám v jeho ďalšej kariére iba to najlepšie. V budúcnosti sa v tejto fáze grandslamových turnajov určite dočká víťazstiev," uviedol Djokovič v prvom rozhovore.


muži - dvojhra - štvrťfinále:

Cameron Norrie (V. Brit.-9) - David Goffin (Beklg.) 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5, Novak Djokovič (Srb.-1) - Jannik Sinner (Tal.-10) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2