Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Djokovič postúpil do semifinále turnaja ATP Masters 1000 v Madride

Na archívnej snímke z 3. mája 2022 srbský tenista Novak Djokovič sa teší po víťazstve nad Francúzom Gaelom Monfilsom v 2. kole dvojhry na tenisovom turnaji ATP v Madride. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále ako nasadená jednotka zdolal dvanástku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza 6:3, 6:4.

Madrid 6. mája (TASR) -Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Vo štvrťfinále ako nasadená jednotka zdolal dvanástku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza 6:3, 6:4.

Jeho semifinálovým súperom bude v sobotu siedmy nasadený Carlos Alcaraz, ktorý v španielskom derby vyradil turnajovú trojku Rafaela Nadala 6:2, 1:6, 6:3. Prvýkrát v kariére získal skalp 21-násobného grandslamového šampióna. Alcaraz zahral 37 víťazných úderov, Nadal iba 10. V druhom sete nepríjemne spadol a zápas dohral so zatejpovaným členkom, no napokon zlomil odpor svojho slávnejšieho krajana, ktorý je jeho veľký idol.

"Víťazstvo nad Rafom pre mňa veľa znamená. Dnes som zúročil všetku tú drinu a zdolal najlepšieho antukára na svete. Po páde som bol dosť otrasený, no v treťom sete som dal do toho všetko. Bojoval som o každú loptičku a vyplatilo sa,"
povedal pre akreditované médiá 19-ročný Alacaraz, ktorý ako prvý tínedžer v histórii dokázal na antuke zvíťaziť nad Nadalom.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Nemec Alexander Zverev a Grék Stefanos Tsitsipas.

dvojhra - štvrťfinále:


Alexander Zverev (Nem.-2) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-8) 6:3, 7:5
Stefanos Tsitsipas (Gréc.-4) - Andrej Rubľov (Rus.) 6:3, 2:6, 6:4
Carlos Alcaraz (Šp.-7) - Rafael Nadal (Šp.-3) 6:2, 1:6, 6:3
Novak Djokovič (Srb.-1) - Hubert Hurkacz (Poľ.-12) 6:3, 6:4